Teknoloji

Sony Airpeak S1 drone satışa sunuldu

sony airpeak s1 drone

Duyurusu daha önce yapılan Sony Airpeak S1 drone, 9000 dolarlık fiyatıyla yurt dışında satışa sunuldu. Airpeak S1’in sahiplerine teslimatı ise 24 Aralık tarihi itibarıyla başlayacak.

Airpeak S1’in duyurusu yılın ilk ayında CES 2021’de yapılmıştı. Profesyonel kullanıcılara yönelik bir ürün olan Airpeak S1, Sony’nin aynasız kameralarıyla kullanım için tasarlanmış bir drone. Ürün sayfasında verilen bilgilere göre, drone yük olmadan 22 dakika havada kalabiliyor.

Sony A7S Mark III kamera gibi ağır bir yük geldiğinde ise havada kalma süresi 12 dakikaya iniyor. Sony’den verilen bilgiye göre, Airpeak S1 saatte 72 kilometre hızla esen rüzgarda bile sabit kalabiliyor.

Airpeak S1’de iki çift pervane, uzaktan kumanda, iki batarya ve bir şarj adaptörü mevcut. Drone’un kutusundan kamera veya gimbal çıkmıyor. Bu da Airpeak S1 satın alacakların bazı ekipmanları da ayrıca edinmesi gerektiğini gösteriyor. Airpeak S1 için Gremsy tarafından hazırlanan gimbal de 2200 dolar gibi yüksek bir fiyat karşılığında satılacak.

Sony Airpeak S1 drone için “Airpeak Plus” isimli bir bulut abonelik paketi de satıyor. 300 dolarlık bu paketi satın alanlar ekstra depolama alanı, gelişmiş coğrafi çitleme seçenekleri, uçuş kayıtlarını içe ve dışa aktarma gibi imkanlara sahip olacak. Kaza hasarlarına karşı koruma sağlayan Airpeak Koruma Paketi’nin fiyatı konusunda ise bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER