Teknoloji

Sony Airpeak drone’uyla ilgili ilk detayları paylaştı

Sony Airpeak adını taşıyan drone’unu iş üstünde gösteren ilk görüntüleri CES 2021’de paylaştı. Yeni drone, bir Alpha kamerayı taşıyabilecek en küçük drone olması nedeniyle dikkat çekiyor. Airpeak’in hedef kitlesinde video içerik oluşturma ve profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşanlar yer alıyor.

Yeni drone sistemine dair bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak Sony’den yapılan açıklamada, şirketin drone’ları manzara ve şehir görüntülerinin çekimi için kullanmayı planladığı belirtildi. Paylaşılan videoda, Airpeak Sony’nin Vision-S konsept otomobilini takip ederken görülüyor.

CES 2021’de gösterilen tasarımda dört pervane ve iki adet iniş ekipmanı uzantısı bulunuyor. Bu eklenti, uçuş sırasında gizleniyor.

Sony’nin drone’lar konusunda tecrübesi olmasa da, şirketin kameraları sektörün en iyileri arasında bulunuyor. Bu nedenle drone pazarının lideri DJI, Sony’nin Alpha kameraları için özel montaj aksesuarları çıkarmıştı. Sony’nin bu uzmanlığını drone odaklı ürünlerde sunmasının dikkat çekici olduğu söylenebilir.

sony airpeakSony, Airpeak markasını 2020’nin sonlarında duyurmuştu. Şirket, drone’unu 2021’in ilkbaharında piyasaya çıkarmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER