Teknoloji

Sony 5G sahnesine Xperia 1 II ile giriş yapabilir

Sony, 5G akıllı telefon sahnesinde yerini almaya hazır gibi görünüyor. Ancak şirketin ilk 5G telefonu konusundaki tercihi biraz ilginç olacağa benziyor. XDA-Developers ekibinden Max Weinbach’ın paylaşımlarına göre, Sony’nin 2020 model öncü telefonları Xperia 1 II ve Xperia 10 II adını taşıyacak.

Xperia 1 II, adından da anlaşılacağı üzere geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan 6.5 inç büyüklüğünde 4K ekrana sahip Xperia 1‘in geliştirilmiş versiyonu olacak. Yeni versiyonla orijinal Xperia 1 arasındaki en önemli fark olarak 5G desteği öne çıkıyor.

Ancak sızan özellik listesi, farkların bununla sınırlı kalmayacağını da gösteriyor. Qualcomm Snapdragon 865 işlemci, 90Hz ekran seviyesinde bir görüntü deneyimi vadeden bir “motion blur” özelliği gibi yenilikler de ayrıca dikkat çekiyor. 3300 mAh olan pil kapasitesi 4000 mAh olarak güncellenirken, 2x zum özellikli lensin yerini 3x zum yapabilen lens alıyor. Snapdragon 865’e 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 3.5 mm. kulaklık jakı da varlığını koruyor.

Sony Xperia 10 II 5G desteği olmadan gelecek

Xperia 10 II ise orta segment cihaz arayanlara yönelik bir telefon olarak öne çıkıyor. 2520 x 1080 piksel çözünürlüklü 6 inç OLED ekrana sahip olacağı söylenen telefonda 5G desteği bulunmayacak. Telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 665 işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun arkasında ise 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör ve 2x zum yeteneğine sahip 8 megapiksel çözünürlüklü lens destekleyecek.

Sony’nin yeni telefonlarını ne zaman çıkaracağı bilinmiyor. Ancak şirketin telefonların resmi duyurusunu bugün gerçekleştireceği çevrimiçi etkinlikte yapması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER