Teknoloji

Sony 4K projektör portföyünü üç yeni modelle büyütüyor

sony 4k projektorSony 4K projektör portföyünü IFA 2018’de duyurduğu üç modelle genişletiyor. Yeni projektörler oyuncular, spor izleyicileri ve sinema fanatikleri için bazı hoş özellikler sunarken, bunlara erişmek isteyenlerin yüksek meblağlar ödemeye hazır olması gerekiyor.

Sony’nin yeni projektörleri 60 fps’de 4K çözünürlük, 10-bit renk ve HDR desteği sunuyor. Bu da ürünleri 4K Blu-ray diskleri ve Netflix üzerinden içerik izlemek için oldukça uygun çözümler hâline getiriyor. Gecikme azaltma özelliği sayesinde oyuncular için de cazibe kazanan projektörler, Motionflow özelliğiyle çerçeveleri pürüzsüz hâle getirmesiyle de spor müsabakalarındaki seyir zevkini artırmayı vadediyor.

Yeni Sony 4K projektör modelleri arasında zirveyi VPL-VW870ES temsil ediyor. 4K lazer ışık kaynağı kullanan projektörde 18 parçalı tamamen camdan yapılan ARC-F lens bulunuyor. 2200 lümen parlaklık seviyesi sunan VPL-VW870ES, diğer modellere kıyasla pek fazla parlaklık vadetmiyor. Ancak Sony’nin parlaklık değerleri konusundaki dürüst tutumu, projektörün odada güneş ışığı varken bile yeterli parlaklıkta görüntüyü sağlayacağını düşündürüyor. Sony’nin çift kontrastlı kontrol motorunun varlığı da oyun ve filmler için en uygun kontrast seviyesini taahhüt ediyor.

Diğer iki model ise VPL-VW570ES ve VPL-VW270ES isimlerini taşıyor. Bu iki projektör alt segment olarak tanımlansa da sırasıyla 5000 ve 4000 avroluk seçeneklerin yerini aldıklarını belirtmek gerekiyor. VPL-VW570ES 1800 lümen parlaklık sunarken, VPL-VW270ES’te parlaklık seviyesinin 1500 lümen olması iki model arasındaki en temel farkı oluşturuyor. Bu noktada Sony’nin söz konusu rakamları şişirmediğini bir kez daha belirtmek gerekiyor.

Sony 4K projektör ailesinin yeni üyelerinin fiyatlarını açıklamadı. Ancak daha mütevazı seçeneklerin fiyatlarının 4-5 bin avro bölgesinde olması, VPL-VW870ES’in fiyatının daha da yukarıda olacağını gösteriyor. VPL-VW870ES’in kasım ayında satışa sunulacağı açıklanırken, diğer iki model ekimde raflarda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER