Teknoloji

Sony 4K deneyimini 48 inç TV’de sunuyor

sony 48 inç 4k oled tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, 2020 model ilk TV’lerini CES 2020’de gözler önüne çıkardı. Şirketin yeni televizyonları arasında öne çıkan Master Series A9S modeli oluyor. Sony, A9S ile 4K OLED deneyimini ilk kez 48 inçlik bir ekranda sunuyor.

Sony’nin yeni televizyonları arasında zirveyi 85 ve 75 inç seçenekleri bulunan Sony Z8H 8K LCD TV alıyor. Z8H’yi 65 ve 55 inçlik OLED panelli A8H takip ediyor. Kadroyu 49 ve 85 inç arasında değişen ekran seçenekleri bulunan LCD panelli X950H ve X900H modelleri tamamlıyor.

Sony’nin 55 inçten küçük bir boyutta 4K OLED TV çıkaran tek üretici olmadığını vurgulamakta fayda var. LG de 48 inçlik 4K OLED TV’sini CES 2020’de tanıtmıştı. Bunu çok açık şekilde belirtmese de, Japon üretici de 48 inçlik 4K TV’sinde LG Display tarafından üretilen paneli kullanıyor. Sony ve LG’nin ardından başka televizyon üreticilerinin de bu yoldan yürümesi sürpriz olmayacaktır.

LG ile aynı OLED paneli kullanan Sony, A9S’in fark yaratması konusunda görüntü işleme teknolojisine ve ses teknolojisine güveniyor. A9S’te şirketin Akustik Yüzey teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji, sesi yansıtmak için de panelden yararlanıyor. Böylelikle ses doğrudan ekrandan geliyormuş gibi duyuluyor. Görüntü işleme görevini, Sony markalı pek çok telefonda olduğu gibi, X1 Ultimate işlemci üstleniyor. Dolby Vision ve Dolby Atmos destekleri de A9S’in özellikleri arasında yer alıyor.

Sony Z8H

A9S’in Sony’nin en küçük OLED TV’si olmadığını da belirtmek gerekiyor. Bu unvan, 2007’de duyurulan 11 inçlik XEL-1’e ait. Ancak Sony’nin en küçük 4K TV’si olma özelliği şu anda A9S’in elinde bulunuyor.

Sony’nin yeni üst segment televizyonları, dikkat çekici başka özellikler barındırıyor. Şirketin 8K çözünürlüklü ikinci TV’si olan Z8H, arkadan aydınlatmalı bir kulaklıkla geliyor. “Frame Tweeter” adını taşıyan teknoloji ise ses oluşturmak için televizyonun çerçevesini titretiyor.

Sony 48 inç 4K OLED TV için ne kadar ödemek gerekecek?

Hem Z8H hem de 4K çözünürlüklü X950H, Google Asistan desteğiyle birlikte geliyor. Bu destek sayesinde televizyonları Google Asistan uyumlu diğer cihazlar üzerinden kontrol etmek de mümkün oluyor. X950H’de “X-Wide Angle” isimli bir özellik de bulunuyor. Sony, bu özellik sayesinde görüntüleme açılarının iyileştiğini belirtiyor.

Sony X950H

Sony’nin yeni televizyonlarının tamamı Android 9 Pie üstüne kurulu Android TV platformuyla geliyor. Apple AirPlay 2 ve HomeKit desteği de bulunan televizyonlar, Amazon Alexa destekli cihazlarla da uyumlu şekilde çalışabiliyor.

Sony, 4K çözünürlüklü 48 inçlik OLED TV’sinin ve diğer yeni modellerinin fiyatlarını henüz açıklamış değil. Şirket, ilkbahar aylarında yeni televizyonlarıyla ilgili daha fazla detay paylaşmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER