Teknoloji

Sonbaharda beklenen Pixel 4 ekranıyla da kullananları etkileyecek

google pixel 4

Galaxy Note 10 tanıtıldığına göre artık Android ekosisteminde dikkatimizi bir sonraki büyük lansmana, Google’ın Pixel 4 serisinin tanıtımına çevirebiliriz. Ekim ayında beklenen lansman yaklaşırken, bu yılın amiral gemisi Pixel 4 modeliyle ilgili yeni haberler de gelmeyi sürdürüyor. Son olarak “güvenilir bir kaynak”, 9to5Google sitesine birtakım bilgiler aktardı.

Sitenin haberi, Pixel 4’ün ekran büyüklükleri ve RAM seçenekleri hakkında bilgiler içeriyor. Bunlar, Google’dan gerçek anlamda üst sınıf bir cihaz bekleyenleri umutlandıracak nitelikte görünüyor. Her ne kadar şimdiye çıkmış tüm Pixel telefonu iyi seviyede olsa da, Google ürün kalitesi olduğunda Samsung veya Apple gibi rakipleriyle yarışta zorlanıyordu.

Habere göre, 5.7 inç Pixel 4 ve 6.3 inç Pixel 4 XL’in her biri 90 Hz yenileme hızına sahip, şirketin “Smooth Display” olarak adlandırdığı ekranlara sahip olacak. Şimdiye kadar bu kadar yüksek yenileme hızına sahip fazla telefon ekranı görmedik. Son olarak OnePlus 7 Pro’yu bu tarz ekran barındıran telefonlara örnek olarak gösterebiliriz. OnePlus 7 Pro’un ekranında kaydırma akıcı olsa da, bu durum pil ömrüne olumsuz etki olarak da geri dönüyor.

Umarız Google için Pixel 4’te pil tüketimi bir sorun teşkil etmez. Özellikle telefonların sırasıyla 2800 mAh ve 3700 mAh kapasiteye sahip olduklarına dair ipucunu gördüğümüzde, bu konuda endişe etmeden yapamıyoruz.

Daha şimdiden Pixel 4’ün arkasında iki kamera olabileceğini biliyoruz. Ancak haberde daha fazla detaydan bahsediliyor. Kameralardan bir tanesi 12 megapiksel çözünürlüklü ana kamera olacak. Diğeri de 16 megapiksel telefoto lensli kamera olacak. Google’ın DSLR benzeri bir eklenti de geliştirdiği söyleniyor.

Pixel 4’te daha fazla RAM olacak

Telefonlar tabii ki, bu yılın diğer amiral gemisi Android cihazları gibi Snapdragon 855 işlemciler taşıyacak. Ne var ki, 6 GB RAM taşıyacak. 4 GB RAM taşıyan Pixel 3’ün bellek yönetimi konusunda yaşadığı sıkıntılar dikkate alındığında, bu önemli bir ilerleme sayılabilir.

Google da bir süredir Pixel 4’ün çeşitli özelliklerine dair ön tanıtımlar yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda telefonun arkasındaki çift kamera sistemini gösterdi. Yakın zamanda ise Pixel 4’ün yüzle kilit açma ve telefonun yüzünüze yaklaştığını algılamasını sağlayacak radar yongası barındıracağını söyledi.

Dahası, 9to5Google sitesi Pixel 4 tanıtım tarihi hakkında da bir bilgi paylaşıyor. Tarih olarak 4 Ekim veriliyor. Bu da beklentilere uygun düşüyor. Daha o tarihe birkaç hafta var ve bu arada Google’ın yeni amiral gemisi Android telefonlarıyla ilgili pek çok sızıntı ve haber göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER