Manşetler

Google’dan henüz tanıtılmamış Pixel 4 için sürpriz paylaşım

google pixel 4

Google Pixel 4’ün bir görselini paylaştı. İlginç olan nokta ise şirketin henüz bu telefonu resmen duyurmamış olması. Ayrıca ekim ayından önce de piyasaya çıkması beklenmiyor. Son günlerde cihaza ait taslak fotoğrafların sıklıkla paylaşılıyordu. Bunlar Google’ın daha önceki cihazlarına göre tasarım dilinde değişikliği işaret ediyordu. Google da bunlara attığı bir tweet ile cevap verdi. Pixel ekibi “Ne yapabileceğini görünceye kadar bekleyin.” mesajını da verdi.

Paylaşılan fotoğrafta telefonun arkasında kocaman bir kamera çıkıntısı dikkat çekiyor. Burada en az iki arka kamera ve üçüncü olarak da bir sensör dikkat çekiyor. Ayrıca kamera modülünün alt tarafında küçük bir nokta da var. Bu da mikrofon olabilir. İkinci lens portre fotoğraflar mı, yoksa geniş açı için mi kullanılacak, şu an için kimse bilmiyor. Bunun dışında şirketin G logosu ve beyaz ya da gri renkli güç butonu da dikkat çekiyor. İlk kez bir Pixel cihazında, mevcut cihazlardan farklı olarak arkada parmak izi okuyucusu görmeyecek gibiyiz.

Son birkaç Pixel telefonu, Google’ın resmi duyurularından haftalar ve bazen aylar önce sızıyordu. Şirket bu sefer gelecek nesil akıllı telefonu etrafında oluşan heyecan dalgasını kontrol etmek istiyor gibi görünüyor.

Google, geçen yıl Pixel 3’ü tanıtmadan önce bu cihazın fotoğrafları çarşaf çarşaf yayınlanmış, uzun uzun kutu açılımı ve inceleme videoları çekilmiş, kameraları teste tabi tutulmuştu. Şirket Pixel 3’ün Ekim 2018’den önce nasıl bu kadar yayılabildiği konusunda hiçbir zaman açıklama yapmadı. Ancak geçen yaz bir parti cihazın çalındığı ve bunların Ukrayna’da kara borsada satıldığı haberleri çıkmıştı. Bunun sonucunda Google ve üretici Foxconn bir soruşturma yürütmüştü.

Hatta daha önceleri Pixel 3 “Lite” olarak anılan, Pixel 3A olarak resmiyet kazanan cihaz da bir Rus teknoloji blogu tarafından sızdırılmış, sonrasında da uzun bir videosu gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER