Eğlence

Snoopy de Apple’ın beklenen video yayın servisinin içeriklerinden olacak

apple snoopy

Henüz resmi doğrulama gelmese de, Apple’ın Netflix’e rakip olacak bir video yayın servisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu platformun sunduğu içerik seçenekleri arasına tanınmış çizgi filmlerden olan Snoopy de ekleniyor.

Apple, Snoopy’nin haklarını elinde bulunduran DHX Media ile bir anlaşma imzaladı. Deadline‘ın haberine göre, önümüzdeki yıllarda Snoopy çizgi dizilerini, özel videolarını ve kısa filmlerini üretme hakkını elde etti.

Esas olarak ne tür içeriklerin üretileceği veya bunların ne zaman gösterime gireceği bilinmiyor. Ancak büyük ihtimalle içerikler arasında NASA ile iş birliği doğrultusunda hazırlanan ve astronot Snoopy’nin yer alacağı eğitici çizgi dizi içerikleri bulunacak. Bu tür içeriklerle öğrencilerin dikkatinin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına daha fazla çekilmesi planlanıyor.

Apple’dan konuyla ilgili bir doğrulama gelmese de, şirketin bir video yayın servisi üzerinde çalıştığı yıllardır dillendiriliyor. Apple’ın Netflix benzeri bir servisle giderek azalan iTunes video satışlarının açığını kapatmayı hedeflediği tahmin ediliyor.

Apple bu tarz bir proje üzerinde çalıştığına dair bir şey söylemedi. Belki hâlâ geleceğe dönük stratejilerini planlama aşamasında olabilir. Ancak şirketin bir dizi televizyon programının üzerinde çalıştığı biliniyor. Söylentilere birlikte çalıştığı ünlü isimlerin arasında Steven Spielberg de bulunuyor.

Şimdi Snoopy, Charlie Brown ve çetenin diğer isimlerini de Apple’ın yelpazesindeki isimler arasına ekleyebiliriz. Apple’ın video yayın servisinin Mart 2019’da faaliyete geçebileceği söyleniyor. Aynı zamanda bu servis dahilindeki orijinal filmler ve TV dizilerinin iOS cihazı satın almış herhangi bir kullanıcı için ücretsiz olacağı söylentileri de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER