Teknoloji

Snapdragon 8 Gen 3, Apple A17 Pro’nun tahtını sarsabilir mi?

snapdragon 8 gen 3

Apple’ın A17 Pro yongası, 3nm üretim süreci sayesinde sektörde önemli bir yere sahipken, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 yongası da GPU performansıyla fark yaratmayı hedefliyor. Snapdragon 8 Gen 3, TSMC’nin N4P sürecinde üretilecek ve ilk iddialar, bu yonganın Apple’ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde kullandığı A17 Pro’dan %30 daha verimli olduğunu gösteriyor.

Snapdragon 8 Gen 3, GPU performansında Apple A17 Pro’dan daha hızlı olabilir. Bir AnTuTu testi, CPU performansında %15’lik bir artışa karşın, GPU performansında %40’lık bir yükseliş gösteriyor. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa, Qualcomm yeni yongasında grafik performansına önemli bir vurgu yapmış olabilir.

Snapdragon 8 Gen 3’teki Adreno 750 fark yaratabilir

Geçmişte Snapdragon 8 Gen 2’nin, A16 Bionic’i özellikle GPU tarafında geride bıraktığını birçok testte görmüştük. Ünlü sızıntı kaynağı Revegnus, Snapdragon 8 Gen 3’ün Adreno 750 grafik işlemcisinin A17 Pro’dan %60 daha hızlı olabileceğini iddia ediyor. Ancak bu detaylar belirsiz çünkü Snapdragon 8 Gen 3’ün bu performans artışını saf rasterleştirmede mi, ışın izlemede mi yoksa her ikisinde de mi elde edeceği henüz belirtilmiyor.

Apple, bu yıl A17 Pro’nun A16 Bionic’ten dört kat daha hızlı ışın izleme performansına sahip olduğunu duyurmuştu, bu nedenle Snapdragon 8 Gen 3’ün bu alanda nasıl bir performans sergileyeceğini görmek oldukça ilginç olacak. Qualcomm ve Apple arasındaki bu rekabet, mobil yonga seti pazarındaki dengeleri değiştirebilir ve kullanıcılar için daha yüksek GPU performansı sunabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER