Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3’ün tanıtım tarihi belli oldu

qualcomm snapdragon 8 gen 3

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 çip setinin tanıtım tarihini açıkladı. Performans ve verimlilik konusunda Snapdragon 8 Gen 2’ye kıyasla ciddi bir sıçrama vadeden üçüncü nesil çip seti, Qualcomm’un standart takvimine kıyasla daha erken bir tarihte resmiyet kazanacak. Tanıtımın gerçekleştirileceği Snapdragon Summit etkinliği 24-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Snapdragon Summit, her yıl olduğu gibi, bu yıl da ABD’nin Hawaii eyaletindeki Maui şehrinde düzenlenecek. Ancak bu yıl etkinlik geçtiğimiz yıla kıyasla bir ay daha erken gerçekleştirilecek. Qualcomm’un yeni nesil çip setinde Snapdragon 8 Gen 1 ve 2’den farklı olarak 1+2+2+3 yerine 1+5+2 mimarisini tercih edeceği söyleniyor.

Ana çekirdek görevini Cortex-X4’ün üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Beş adet Cortex-A720 ve iki adet Cortex-A620 ile Adreno 750 GPU da çip setin tamamlayıcıları arasında yer alıyor. Performansta bariz bir artış vadeden yeni nesil çip setinde L3 cache’i de 8 MB’tan 10 MB’a çıkıyor.

Snapdragon 8 Gen 3 ilk olarak hangi cihazda karşımıza çıkacak?

Çinli duyumcu Digital Chat Station’a göre, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ilk olarak kasım ayında tanıtılacak Xiaomi 14 serisinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Vivo X100 serisi, Redmi 12 serisi, OnePlus 12 ve Realme GT 5 de önümüzdeki aylarda Xiaomi 14’ü takip edecek cihazlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER