Manşetler

Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 2 ile orta segment telefonlar için yeni bir seçenek sunuyor

qualcomm snapdragon 7 plus gen 2

Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 2 işlemcisiyle orta segment telefonlar için sunduğu çip seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. Bu noktada Şirketin Snapdragon 7 Plus Gen 1 ve Snapdragon 7 Gen 2 işlemcilerini çıkarmadığının altını çizmekte fayda var. Snapdragon 7 Gen 1 de az sayıda cihazda kullanıcılarla buluşmuştu. Snapdragon 7 Plus Gen 2 ile birlikte bu durumun değişmesi hedefleniyor.

Snapdragon 7 Plus Gen 2, performans ve güç verimliliği konusunda önemli iyileştirmeler vadediyor. 2.91 GHz Kyro, işlemcide ana çekirdek görevini üstleniyor. 1+3+4 şeklinde bir çekirdek mimarisine sahip olan çip, selefine kıyasla yüzde 50’nin üstünde bir performans artışı vadediyor.

Qualcomm geleneği bozmadı ve CPU ile GPU konusunda pek fazla detay paylaşmadı. Snapdragon 7 Plus Gen 2’yi taşıyan ilk cihazlar bu ay çıkacağı için Qualcomm’un paylaşmadığı detayları öğrenmek de fazla zaman almayacak.

Snapdragon 7 Plus Gen 2 ile sunulan yeniliklerden biri Otomatik Değişken Hız Gölgeleme özelliği. Bu özellik ile ön plandaki oyun sahneleri yüksek çözünürlükle, arka plan ise düşük çözünürlükle gösteriliyor. Böylelikle kaynakların daha verimli şekilde güç tüketmesi sağlanıyor.

Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 2 kamera performansını da yükseltecek

Görüntü sinyali işlemcisi de Qualcomm’un iyileştirdiği noktalar arasında bulunuyor. 18-bit üçlü görüntü sinyali işlemcisi, 30 kareyi tek bir fotoğrafta toplayıp düşük ışıklı ortamlarda yapılan çekimleri iyileştirebiliyor. 200 megapiksel sensör desteği, HDR video desteği ve iki kamerayla eş zamanlı şekilde üçlü pozlama yapılabilmesi de kamera alanındaki iyileştirmeler arasında yer alıyor.

qualcomm snapdragon 7 plus gen 2

Yapay zekâ tarafında Qualcomm’un yapay zekâ motoru 2 kat gelişmiş performans ve vat başına yüzde 40 pil tasarrufu vadediyor.

Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 2, Snapdragon X62 5G Modem-RF Sistemi ile geliyor. Bu sistem 4.4 Gbps’ye varan indirme hızlarını destekliyor. Buna ek olarak, Snapdragon 7 Serisi işlemciye sahip telefonlar artık 4G/5G Çift SIM Çift Aktif özelliğinden yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER