Teknoloji

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 çipseti 4nm ve 3nm seçenekleriyle geliyor!

snapdragon 8 gen 2

Qualcomm’un yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 3, sadece bir değil, iki farklı işlemci süreciyle piyasaya sürülecek. Güney Kore kaynaklı sızdırılan belgelere göre, bu çipsetin 4nm versiyonunun yanı sıra bir de 3nm versiyonu olacak. Peki, bu iki versiyon arasında hangi farklar var?

Snapdragon 8 Gen 3, Cortex-X4 ana CPU çekirdeğini, Cortex-A720 performans CPU çekirdeğini ve Cortex-A520 verimlilik CPU çekirdeğini içerecek. Bu konfigürasyon, her iki çipset versiyonunda da aynı olacak. Ancak, işlemci süreçleri farklılık gösterecek: biri TSMC’nin 4nm işlemci sürecini, diğeri ise TSMC’nin gelişmiş N3E 3nm işlemci sürecini kullanacak.

Snapdragon 8 Gen 3’te 3nm versiyonunun avantajları

3nm işlemci süreci, daha küçük transistörler anlamına gelir. Bu sayede, daha fazla transistör bir çipin içine sığabilir, bu da çipin daha güçlü ve enerji verimli olmasını sağlar. Şu anda yalnızca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max 3nm çipsetlerle donatılmış durumda, bu yüzden Snapdragon 8 Gen 3’ün 3nm versiyonu bu alanda yeni bir rekabet yaratacak.

Her İki Versiyon da Aynı Anda Tanıtılacak

Snapdragon 8 Gen 3’ün her iki versiyonu da 24 Ekim’de Hawaii’deki Snapdragon Zirvesi’nde tanıtılacak. Farklı işlemci süreçlerine sahip bu iki versiyon, yapı olarak aynı olacak, tek fark işlemci süreci olacak.

Snapdragon 8 Gen 3, Android dünyasını değiştirecek potansiyele sahip. İki farklı işlemci süreciyle, çeşitli ihtimallere ve taleplere cevap vermeyi hedefliyor. Snapdragon 8 Gen 3, Android telefon pazarını ne yönde etkileyecek, merakla bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER