Teknoloji

5G destekli Snapdragon 750G ile daha fazla hız, daha iyi yapay zekâ

snapdragon 750g

Qualcomm, en yeni 7 serisi Snapdragon işlemcisi Snapdragon 750G’yi duyurdu. Bu yeni işlemci Snapdragon 730G‘ye kıyasla hem mmWave hem de 6GHz altı 5G desteğini barındıran entegre X52 5G modeme, bunun yanında gelişmiş CPU ve grafik performansına sahip.

Yeni yonga, 730G’nin etkili bir şekilde modernize edilmiş bir sürümü niteliğini taşıyor. Qualcomm’un yüzde 10’a kadar daha iyi grafik işleme performansı (730G’nin Adreno 618 GPU’suna kıyasla) sunduğunu söylediği yeni bir Adreno 619 GPU ve 730G’deki Kryo 470’e göre yüzde 20 oranında yüksek bir performans sunan bir Kryo 570 CPU bulunuyor.

Snapdragon 750G ayrıca, Qualcomm’un daha yüksek performansından ve daha yeni yongalarından elde edilen diğer iyileştirmeleri de içeriyor. Buna örnek olarak, Qualcomm’un yapay zeka (AI) tabanlı kamera işlevi veya sesli çeviri gibi işler için yarar sağlayan yapay zeka performansında yüzde 20 artış sunduğunu söylediği, şirketin beşinci nesil yapay zeka motoru gösterilebilir. Güncellenen AI motoru, Qualcomm’un AI tabanlı yankı iptalini ve arka plan gürültüsü bastırmayı desteklemesine de olanak tanıyor. Ayrıca Qualcomm’un “seçkin” Snapdragon Elite Gaming özellikleri olarak tanımladığı, oyunlara daha iyi renk ve ayrıntılar eklemek için kullanılan, şirketin Game Color Plus modu gibi özellikler de yenilikler arasında bulunuyor.

snapdragon 750g

Yeni 750G’nin, Qualcomm’un aylardır çeşitli telefonlarla sunduğu daha güçlü (ve muhtemelen daha pahalı) 765 / 765G / 768G modellerinin yerini alması amaçlanmıyor. Bununla birlikte, şirketin önümüzdeki aylarda en iyi 7 serisi yongası için yeni güncellemeleri duyurması muhtemel görünüyor.

Ancak 730G’yi 5G çeşidiyle değiştiren 750G ile birlikte Qualcomm, iş ortakları için daha fazla 5G destekli yonga set seçeneği sunacak. Bunun yanı sıra müşteriler için daha düşük fiyat noktasında daha fazla üst sınıf özellikler sunulmasına da yardımcı olacak.

Qualcomm, Snapdragon 750G’yi baz alan ilk cihazların 2020’nin sonunda piyasaya çıkacağını söylüyor. Xiaomi ise daha şimdiden yeni yonga seti kullanan bir cihazı gelecekte çıkaracağına dair planlarını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER