Teknoloji

Snapchat büyük bir tasarım değişikliğine hazırlanıyor

snapchat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat yeni tasarimSnapchat’in çatı şirketi Snap, son finans raporunu açıklarken bazı önemli gelişmeleri de duyurdu. Şirketin CEO’su Evan Spiegel, Snapchat için yeni bir tasarımın yolda olduğunu açıkladı. Spiegel, bu kararı almalarında yıllardır duydukları “Snapchat’i kullanmak zor” yorumunun etkili olduğunu belirtti. Snapchat yeni tasarım ile ortaya kullanımı daha kolay bir platform çıkarmayı amaçlıyor.

Snapchat’in planladığı değişim, kullanıcı deneyimine yapılacak küçük dokunuşlardan daha büyük olacak gibi görünüyor. Spiegel, yeni tasarımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Uygulamanın yeni tasarımının kısa vadede işimize yıkıcı etkisi olabilir. Ayrıca güncellenen uygulamanın kullanıcılarımızın alışkanlıklarına ve davranışlarına nasıl bir etkisinin olacağını da bilmiyoruz. Ancak uzun vadeli faydalarına inandığımız için bu değişime ve gerekli riski almaya hazırız.”

Snapchat’in çalışma biçimini değiştirmek, uygulamanın kapılarını daha büyük bir kitleye açabilir. Spiegel’in kullanışlılık şikayetleri konusunda haklı olduğu yadsınamaz bir gerçek. Snap’in halka arz başvurusunda Snapchat için bir kullanım kılavuzu yayınlamış olması, uygulamanın çok da kullanıcı dostu olmadığının bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Ancak Spiegel’in tasarım değişikliği konusundaki uyarılarını da göz ardı etmemek gerekiyor. Kapsamlı değişikliklerin bazı kullanıcıları rahatsız edebileceğini belirten CEO, bunun uygulamanın “havalı” yönünü öldürebileceğini dile getirdi. Snapchat’in tüm özelliklerini ve numaralarını öğrenmek için mesai harcayanların her şeye yeniden başlaması gerekiyor.

Spiegel, uygulamadaki içeriği öne çıkarmanın yeni yollarını test etmek için çalışmalar yaptıklarını da belirtti. Bu doğrultuda daha kişisel ve daha amaca uygun bir yöntem peşinde olduklarını söyleyen Snap CEO’su, bir yandan da keşfi teşvik eden doğalarını korumayı istediklerinin altını çizdi.

Spiegel’in açıklamaları, içerikleri öne çıkarma konusunda farklı algoritmalardan yararlanılabileceğini gösteriyor. 178 milyon aktif günlük kullanıcıya özel bir hikaye deneyimi yaşatacak yeni bir çözüm üzerinde çalıştıklarını söyleyen Spiegel, bunun için otomatik öğrenmenin nimetlerinden yararlandıklarını sözlerine ekledi.

Snapchat yeni tasarım ile birlikte yeni bir Android sürümü üzerinde çalışıyor

Snapchat yeni tasarım dışında başka hazırlıklar da yapıyor. Uygulamanın Android versiyonunu sil baştan inşa ettiklerini söyleyen Evan Spiegel, yeni tasarımı öncelikle belli ülkelerde kullanıma sunacaklarını belirtti. Spiegel’in açıklamaları, yeni Android uygulamasının planlanan tasarım değişikliğinden daha farklı bir proje olduğunu düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER