Teknoloji

Snapchat yeni tasarımından hoşlanmayan 1.2 milyon kullanıcısına yanıt verdi

snapchat ios

snapchat yeni tasarimSnapchat yeni tasarım konusunda kullanıcılarından gelen eleştirilere rağmen, bildiğini okumaktan vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Sosyal ağın çatı şirketi Snap, Change.org üzerinde başlatılan ve 1.2 milyon kişinin desteğini alan imza kampanyasına yanıt verdi. Snapchat ekibinin imzasıyla yapılan açıklamada, öncelikli olarak kullanıcılar tarafından verilen geri bildirimin net biçimde duyulduğu belirtildi.

Ancak bu farkındalığa rağmen, Snap kullanıcıların beklediği geri dönüşü gerçekleştirmeyeceği mesajını veriyor. Kullanıcılarının zaman içinde yeni tasarıma alışacağını belirten Snapchat, yakın zamanda uygulamanın arkadaşlar ve Discover sekmelerinin kullanıcılar tarafından kişiselleştirilebileceği müjdesini verdi. Geri dönüşün mümkün olmadığını somut biçimde gösteren bu açıklama, CEO Evan Spiegel’in daha önceki sözleriyle de örtüşüyor.

Geçtiğimiz hafta Goldman Sachs tarafından düzenlenen İnternet & Teknoloji Konferansı’nda konuşan Spiegel, şikayetleri felsefenin sağlamlaşması olarak algılandıklarını belirtmişti. Kullancılarının yaşadığı mutsuzluğun da değişimi onaylamaya eşdeğer olduğunu söyleyen Spiegel, insanların 1-2 ay içinde yeni Snapchat’e alışabileceğini ifade etmişti.

Snapchat yeni tasarım ile daha geniş bir kitleye hitap etmeyi amaçlıyor. Facebook ve Facebook’un sahibi olduğu Instagram gibi mecralarla rekabet için daha fazla kullanıcı kazanmayı hedefleyen Snapchat, Twitter gibi yavaş ve durağan bir büyüme çizgisine hapsolmaktan endişe duyuyor.

İLGİLİ HABERLER