Teknoloji

Snapchat snap izleme ve arkadaş ekleme biçimlerini değiştiriyor

snapchat ios

snapchat-ios-190215

Snapchat, kendi oyununun kurallarını bir kez daha değiştiriyor. Şirketin iOS ve Android uygulamaları için yayınlanan son güncellemeyle kullanıcıların snap ve hikayeleri izlemek için parmaklarını ekrana basılı tutma zorunlulukları ortadan kalkıyor. İzleme süreci artık tek bir dokunuşla başlatılacak. Ekrana dokunulduğunda ise snap veya hikaye geçilebilecek. Snapchat CEO’su Evan Spiegel geçtiğimiz mayıs ayında Code konferansında söz konusu değişimin ipucunu vermiş ve parmağı ekrana uzun süre basılı tutmanın can sıkıcı bir şey olduğunu söylemişti.

İlk günden bu yana Snapchat’in ”snap” olarak anılan mesajlarını görüntülemek için parmağı ekrana basılı tutmak gerekiyordu. Parmak ekrandan çekildiği zaman mesaj gösterimi otomatik olarak sonlanıyordu. Bundan böyle Snapchat’te mesaj ve hikayeleri kapatmak için ekran üzerinde aşağıya doğru bir sürükleme hareketi yapmak yeterli olacak.

Yayınlanan son güncelleme, Snapchat kullanıcılarına yeni arkadaş eklemek için iki farklı yol sunuyor. Bu yollardan ilki ”yakındakileri ekle” adını taşıyor. Arkadaş ekleme menüsüne dahil edilen ”Yakındakileri Ekle” sekmesi, kullanıcılara o anda aynı sekme içinde bulunan ve yakında olan diğer Snapchat kullanıcılarının listesini gösteriyor. Arkadaş ekleme işlemi ise listedeki kullanıcı isimlerinin üstüne dokunulması sayesinde gerçekleştiriliyor. Snapchat’in yeni özelliğinin sürekli olarak konum taraması ve paylaşımı yapmadığını belirtmekte fayda var.

Snapchat’in arkadaş eklemek için sunduğu ikinci yolun temelini QR kodu teknolojisi oluşturuyor. Kullanıcılar bundan böyle film rulolarındaki Snapchat QR kodlarını tarayarak yeni arkadaşlar ekleyebilecek. Snapchat, Snapcode adını verdiği QR kodlarını geçtiğimiz ocak ayında kullanıma sunmuştu. Son güncelleme ise kullanıcılara ekran görüntüsünü aldıkları Snapcode’lar ile yeni arkadaş ekleme imkanını sağlıyor. Güncelleme, Snapchat kullanıcılarına kendi Snapcode’larını kişiselleştirme imkanını da sunuyor.

İLGİLİ HABERLER