Teknoloji

Snapchat snap serilerini sürdürmeyi kolaylaştırıyor

snapchat

Snap serilerini sürdürme konusunda takıntılı olan çok sayıda Snapchat kullanıcısı mevcut. Ancak hayat koşuşturması içinde her zaman bir Snap paylaşarak bu seriyi korumak mümkün olmayabiliyor. Snap, bir günü atlayan kullanıcıların serilerinin bozulmaması için deneysel bir özellik sunuyor. Bir günü atlayan kullanıcılar “Restore” (Geri Yükle) butonuna dokunarak kayıplarını telafi edebilecek.

Ancak bu imkandan yararlanmak düşünüldüğü kadar kolay değil. Kullanıcılara sadece bir adet ücretsiz Snap Restore hakkı veriliyor. Daha fazla hak isteyenlerin Restore başına 0.99 dolar (Türkiye’deki App Store fiyatlamasına göre 21,99 TL) ödemek gerekiyor.

Snap’ten yapılan açıklamada, Snapchat+ abonelerinin serilerini daha uzun süre korumaları için yakında yeni bir seçeneğin duyurulacağı belirtildi. Bu özelliğin nasıl çalışacağı bilinmezken, kullanıcılara serileri “durdurma” imkanının sağlanacağı ifade edildi.

Snapchat yapay zekâ tabanlı sohbet botunu duyurmuştu

Snap kısa süre önce OpenAI tabanlı sohbet botunun duyurusunu yapmıştı. Standart bir kullanıcı profili gibi görünen bu sohbet botunun sanal bir arkadaş olması amaçlanıyor. Snap bu yapay zekânın yönlendirildiği takdirde “hoş olmayan” şeyler söyleyebileceği konusunda peşin bir uyarıda bulunmayı ihmal etmiyor.

Sohbet botunu şimdilik sadece Snapchat+ aboneleri kullanabiliyor. Ancak şirket uzun vadede bu özelliği daha geniş bir kullanıcı kitlesine açmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER