Teknoloji

Snapchat ChatGPT’nin açtığı yoldan My AI ile yürüyor

snapchat my ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat My AI adını verdiği yapay zekâ tabanlı deneysel sohbet botunu duyurdu. ChatGPT‘nin geliştiricisi OpenAI’ın teknolojisiyle hazırlanan sohbet botunu deneyebilmek için ayda 3.99 dolar ödeyerek Snapchat+ abonesi olmak gerekiyor. Ancak Snap bu özelliği zaman içinde tüm kullanıcılara açmayı hedefliyor. My AI bu hafta içinde dağıtıma çıkacak.

My AI standart bir Snapchat kullanıcı profili gibi görünecek. Bu da şirketin özelliği bir yazı makinesinden ziyade sanal bir arkadaş gibi konumlandırdığını gösteriyor. The Verge sitesine konuşan Snap CEO’su Evan Spiegel de konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Buradaki büyük fikir, her gün aileniz ve arkadaşlarınızla konuşmanıza ek olarak yapay zekâ ile de konuşacak olmanız. Bu da bizim bir mesajlaşma servisi olarak yapabileceğimiz bir şey.”

My AI dağıtıma çıktığında Snapchat’in sohbet sekmesinde en üste sabitlenecek. Yani My AI’ı arkadaş sohbetlerinin üstünde görmek mümkün olacak. Snap’in açıklamasında botun “OpenAI’ın GPT teknolojisinin Snapchat için özelleştirilmiş en güncel versiyonu” ile çalıştığının altı çiziliyor.

Snapchat My AI botunu kısıtlamalarla çalıştıracak

Snapchat’in sohbet botu platformun güven ve emniyet kuralları içinde kalmak için bazı kısıtlamalarla çalışacak. Böylelikle My AI’ın diğer yapay zekâların yaşadığı kazalardan kendisini koruması hedefleniyor. Snapchat’in sohbet botu küfürden, şiddetten, müstehcen içeriklerden ve siyasi fikirlerden uzak duracak.

snapchat my ai

Snapchat My AI botunu kullanıldıkça geliştirmeyi planlıyor. Bu geliştirme sürecinde kullanıcılardan gelen yorumlardan ve geri bildirimlerden faydalanılacak. Böylelikle uygunsuz yanıtların ayıklanması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER