Teknoloji

Snapchat’in aylık aktif kullanıcı sayısı 750 milyonu geçti

snap snapchat plus

Snap önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Snapchat aylık aktif kullanıcı sayısının 750 milyonu geçtiğini açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre, son zamanlarda uygulamayı her gün ziyaret eden kullanıcı sayısı ise 375 milyona ulaştı.

Bu sayıların Facebook’un ulaştığı 2.96 milyar aylık ve 2 milyar günlük kullanıcı sayılarının yanında küçük kaldığı söylenebilir. Ancak Snap cephesi uygulamanın kullanıcı sayısındaki artış eğiliminin sürmesini bekliyor. Şirkete göre, önümüzdeki iki ila üç yıllı dönemde uygulamanın aktif kullanıcı sayısı 1 milyara ulaşabilir.

Paylaşılan sayılara biraz daha detaylı şekilde bakıldığında uygulamanın kullanıcı kitlesinin 150 milyonluk kısmının Kuzey Amerika’da bulunduğu görülüyor. Bu da Snap’in kurulduğu toprakların ötesine geçme konusunda iyi bir iş çıkardığını gösteriyor.

Şirketin CEO’su Evan Spiegel’in verdiği bilgiye göre, uygulama 20’den fazla ülkede 13 ila 34 yaş arasındaki kullanıcıların dörtte üçünden fazlasına ulaşıyor ve kullanıcılar her gün 5 milyardan fazla “snap” paylaşıyor.

Snapchat’in abonelik servisinin üye sayısı 2.5 milyonu geçti

Bundan yaklaşık 7 ay önce faaliyete geçen Snapchat+ abonelik servisinin üye sayısı ise 2.5 milyonu geçmiş durumda. Snap Map’in (Snap Haritası) aylık kullanıcı sayısının 300 milyonu geçtiği de paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Bütün bunların Snap için zorlu geçen 2022’nin ardından olumlu sinyaller olduğu söylenebilir. Şirketin hisseleri 2021’in sonu ile 2022 arasında yüzde 80’den fazla değer kaybetmişti. Bu dönemde 1300 kişiyi işten çıkaran şirket, Pixy isimli selfie drone’u projesini rafa kaldırmıştı.

İLGİLİ HABERLER