Teknoloji

Snapchat orijinal içerik üretmeyi bırakıyor

snapchat-logo-070415

Snapchat, bir yıldan kısa bir süre önce kendi videolarını, hikayelerini ve şov programlarını yapmaya başlamıştı. Geçen kısa zamana rağmen, şirket kendi içeriklerini üretmekten vazgeçti. Snapchat’in kendi bünyesinde içerik oluşturmak için kurduğu ekibi dağıttığı belirtiliyor. Deadline’da yer alan habere göre; Snapchat’in bu kararı, program planlama ve geliştirme yöneticisi olarak bünyesine kattığı TV dünyasının deneyimli isim Marcus Wiley’nin de şirketten ayrılmasına yol açtı.

Snapchat, Marcus Wiley’nin ayrılığıyla birlikte Discover sekmesi içinde orijinal içeriklerini sergilediği “Snap Channel” isimli kanalının kapandığını da doğruladı. Şirket tarafından Deadline’a yapılan açıklamada, Snap Channel’ın kapanmasının ardından Marcus Wiley’nin başka fırsatları keşfetmeyi istemesinin doğal olduğu belirtildi. Wiley’i “muhteşem bir yetenek” olarak tanımlayan Snapchat ekibi, iyi dileklerini sunmaktan geri kalmadı.

Snap Channel Discover sekmesinden bu ay içinde kaldırılmış, birkaç değişikliğin ardından geri döneceğini duyurmuştu. Ancak Snap Channel’ı geri getirme kararından dönen Snapchat, Discover’da ESPN, Comedy Central ve Vice gibi içerik ortaklarından gelen hikayelerle yürümeyi seçti.

Orijinal içerik konusunda Netflix, Hulu ve Amazon gibi şirketler kadar hırslı olmasa da, Snapchat orijinal içerik konusuna önemli yatırım yapmıştı. “Literally Can’t Even” isimli ilk programını geçtiğimiz ocak ayında yayınlayan Snapchat, Steven Spielberg’in kızı Sasha Spielberg ve yapımcı John Goldwyn’in kızı Emily Goldwyn’e başrol vermişti. Buna ek olarak, Vergaraland ile de işbirliğine giden Snapchat, oyuncu Sofia Vergara’nın kariyerini oğlunun gözünden anlatan altı bölümlük bir dizi hazırlamıştı.

Deadline’ın haberinde Snapchat’in yeniden orijinal içerik üretimine dönebileceği, ancak bunun Snap Channel üzerinden olmayacağı belirtiliyor. Şirket şu an için 100 milyon kullanıcısına izleyecek bir şeyler sunmak için sırtını canlı hikayelere, haberlere ve Discover’daki içerik ortaklarına yaslayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER