Teknoloji

Snapchat nesne tanıma teknolojisiyle reklam sunacak

snapchat ios

snapchat-ios-190215Snapchat nesne tanıma yöntemiyle sponsorlu filtreler sunmasını sağlayacak bir teknolojinin patentini aldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların snap’lerindeki nesneleri tarayacak olan teknoloji, taranan nesneler doğrultusunda uygun markaların reklamlarını barındıran filtreler sunacak. Google aramalarındaki anahtar kelimeler doğrultusunda reklam gösteriminin görsel versiyonu olarak nitelenebilecek bu teknoloji, metinsel verilerin yerine nesnelerin kendisini arayacak.

Snapchat geliştirdiği teknolojinin patentini almak için başvurusunu geçtiğimiz ocak ayında yaptı. Patent için gerekli onay da bu ay içinde verildi. Patent dosyasında reklam sisteminin detayları belirtilse de, temel amaç olarak daha kapsamlı bir sistemden bahsediliyor ve “nesne tanımaya dayalı fotoğraf filtreleri” üzerine odaklanılıyor.

snapchat nesne tanimaSnapchat, patent dosyasında nesne tanımanın kullanıcılara snap’lerini kişiselleştirme, geliştirme ve destekleme yolunda önemli avantaj sağlayacağına dikkat çekti. Şirket arkasında Empire State Building’in gözüktüğü bir fotoğrafa filtreyle King Kong’un eklenmesini teknolojinin yapabileceklerine örnek olarak verdi.

Snapchat nesne tanıma teknolojisi reklam verenlere yeni kapılar açabilir

Nesne tanıma teknolojisi, reklam verenler için de yeni kapılar açma potansiyeli taşıyor. Reklamlardaki etkileşim dozunun nesne tanıma teknolojisi ile artacağını savunan şirket, bazı filtrelerin satışını “açık artırma usulü” ile gerçekleştirmeyi planlıyor.

snapchat nesne tanimaSöz konusu patentlenmiş teknolojinin Snapchat tarafından kullanılıp kullanılmayacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak teknolojinin özü itibarıyla Snapchat’in bugüne kadarki gelişimine uygun olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER