Teknoloji

Snapchat iPhone uygulaması normale döndü, ancak bir güncelleme yüklemelisiniz

snapchat snaplion haber koronavirüs

Dün Snapchat kullanıcısı olan iPhone sahipleri için zor bir gün oldu. Çünkü App Store’da yayınlanan en son güncellemeyi yükleyen kullanıcılar Snapchat uygulamasının açıldıktan çok kısa bir süre sonra çöktüğüne tanık oldular. Üstelik, bu sorunun üstesinden gelmenin bir yolu yoktu. Yalnızca, güncellemeyi yüklemediyseniz, otomatik güncellemeyi kapatmanız mümkündü. Neyse ki, bu sıkıntılı süreç bitti, Snapchat tarafında işler normale döndü.

Snapchat, attığı bir tweet aracılığıyla sorunun çözüldüğünü duyurdu. Ancak her şeyi tekrar çalışır duruma getirmek için yeni bir uygulama güncellemesi indirmeniz gerekecek. Snapchat, bunun işe yarayacağına söz veriyor.

Söz konusu sorundan sürüm notlarında bahsedilmiyor, yalnızca basit biçimde “Hata düzeltmeleri” ibaresine yer veriliyor.

11.34.0.35 numaralı önceki sürüm uygulamanın açılışta çökmesine neden oldu. Bu durum Snapchat ile yaptığı her şeyi paylaşmak isteyen insanlar için işleri fazlasıyla zorlaştırdı. Önceki güncellemede tam olarak neyin yanlış gittiği veya Snapchat’in kendi test ve beta süreci tarafından neden yakalanmadığı net değil. Ancak bir uygulama güncellemesinin her şeyi tamamen bozduğuna ilk kez tanık olmuyoruz ve bu sonuncusu da olmayacak.

Belki de bu yaşananlar büyük ekiplerin böyle sorunları olmadığını düşünen küçük geliştiriciler için bir ders niteliğini taşıyor. En iyi iPhone uygulamaları ve geliştirme ekipleri için bile işler hiç beklenmediği anda ters gidebilir.

İLGİLİ HABERLER