Teknoloji

Snapchat Instagram hikayelerinin en iyi yönlerinden biri olan “geri sarma” özelliğini aldı

snapchat instagram Instagram’ın Snapchat’in popüler özelliklerinden biri olan hikayeleri alıp kendi servisine yerleştirmesinin üzerinden 3 ayı aşkın bir süre geçti. Sosyal ağ tarafından açıklanan ilk rakamlar, bu yerleştirmenin başarılı olduğunu gösteriyor. Her gün 100 milyon kişi Instagram’ın hikaye özelliğini kullanıyor. Snapchat’in toplam günlük aktif kullanıcı sayısının 150 milyon olduğu düşünülünce bu başarının boyutu daha iyi anlaşılıyor.

Instagram hikayeleri ve Snapchat hikayeleri arasında büyük farklar bulunmuyor. Ancak Instagram, ekranın soluna dokunulduğunda kullanıcılara bir önceki hikayeye dönme imkanı sunarak fark yaratmayı başarıyor. Bu imkanın kullanışlılığına kayıtsız kalamayan Snapchat, “esinlenen” tarafına geçerek kullanıcılarına hikayeleri geriye sarma fırsatı sunmaya başladı.

Snapchat Instagram esintili bu yeni özelliğini yayınladığı son güncellemeyle kullanıcılarına ulaştırıyor. Söz konusu güncelleme, Snapchat’in popüler selfie filtrelerini arka kameraya taşıması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Bir önceki hikayeye dönme imkanı ise Snapchat’in pek çok güncellemesi gibi tamamene gizlenmiş durumda. Ancak hikaye oynatılırken ekranın sol kısmına dokunulduğunda özelliğin farkına varılabiliyor.

Snapchat Instagram etkisiyle kullanıcı deneyimini geliştirme fırsatı yakalıyor

Snapchat hikayelerine genelde ışık hızıyla göz gezdiriliyor. Dolayısıyla bir önceki hikayeye dönebilmenin Snapchat kullanıcıları adına çok önemli bir imkan olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu imkan sunulmadan önce kullanıcıların bir önceki hikayeye dönmek için hikayeden çıkmaları ve akışta arkadaşlarının adını bulup yeniden hikayeyi başlatması gerekiyordu.

İLGİLİ HABERLER