Teknoloji

Snapchat Hikayeleri yakında başka uygulama ve web sitelerinde de izlenebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat hikayeleriSnapchat, Facebook’un sürekli olarak kendisine ait özellikleri kopyalamasıyla mücadele için başka bir yol bulmuş gibi görünüyor. Şirket, hikaye özelliğini mobil uygulamasının ötesine taşımaya hazırlanıyor. Cheddar isimli web sitesinde yer alan habere göre, Snap “Stories Everywhere” (Hikayeler Her Yerde) isimli bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde Snapchat Hikayeleri başka uygulama ve web siteleri üzerinde de görüntülenebilecek.

Özelliğin geliştirme çalışmalarında henüz ilk aşamaların sürdüğü belirtilirken, bu yöntemle başka uygulamalar veya web siteleri üzerinden hikayeleri izleyenlerin Snapchat’i indirmeye teşvik edilmesinin planlandığı ifade edildi. Hikayelerin Snapchat’in ötesine açılımının ne zaman gerçekleşeceği bilinmezken, Snap’ten de henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Snapchat’in hikayelerini kendi sınırlarının dışına açma isteğine şaşırmamak gerekiyor. Twitter’ın tweetlerin başka sitelerine yerleştirme hamlesi gibi, bu da görünürlüğü artırmaya yönelik bir hamle niteliği taşıyor. Snapchat’in içeriklerinin başka site ve uygulamalarda da görülebilmesi, daha çok insanı Snapchat kullanmaya veya en azından Snapchat içeriklerini izlemeye teşvik edebilir. Kullanıcı sayısını artırma konusunda sıkıntı yaşayan Snapchat için kitlesini genişletebilecek bu tarz hamleler büyük önem taşıyor.

Snapchat Hikayeleri’nin dışa açılımı da Facebook tarafından kopyalanabilir

Snapchat Hikayeleri, gördüğü ilgi nedeniyle Facebook’u harekete geçirmiş ve şirket bu özelliği hem ana uygulamasına hem de Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram gibi platformlarına eklemişti. Bu kopyalama çalışmalarında en başarılı sonucu alan Instagram olmuştu. Snapchat’in ilgi çeken özelliklerini kopyalamaktan hiç çekinmeyen Facebook’un “Hikayeler Her Yerde” özelliğini kopyalaması da şaşırtıcı olmayacaktır. Dolayısıyla Snapchat’in kullanıcı sayısını artırma konusunda tüm umudunu bu özelliğe bağlamaması gerektiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER