Teknoloji

Instagram Hikayeleri birinci yaşını 250 milyon kullanıcıyla kutluyor

instagram hikayeler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram hikayeleriInstagram hikaye oluşturma özelliğini bundan tam 1 yıl önce kullanıma sunmuştu. Şirketin Snapchat’ten ilham alarak hazırladığı bu özellik, kısa sürede geniş bir kitle tarafından benimsenmiş ve esin kaynağı Snapchat’in toplam kullanıcı sayısını geride bırakmıştı. Instagram Hikayeleri, birinci yaşını günlük 250 milyon kullanıcıyla kutluyor. Şirket 250 milyon kullanıcısına kutlama için yeni çıkartmalar da sunuyor.

Instagram’ın 700 milyonluk kullanıcı tabanının yaklaşık yüzde 35’lik kısmı hikaye özelliğini her gün kullanıyor. Türkiye de özelliğin en çok kullanıldığı ülkeler arasında dördüncü sırada yer alıyor. Instagram’ın bir yıllık süre içinde özelliğe eklediği yenilikler de kullanıcıların hikayelere olan ilgisinin artmasında ve canlı kalmasında etkili oldu. Boomerang videolarının hikayelere eklenebilmesi, çıkartmalar, yüz filtreleri, başka hesaplardan bahsedebilme ve bağlantı verebilme gibi 20’den fazla yenilik hikaye özelliğine eklendi.

Instagram Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İş Geliştirme Başkanı Amy Cole, hikaye özelliğinin ilk yılını şu sözlerle değerlendirdi: “Hikaye özelliğini kullanıma sunmamızdan bu yana bir yıl geçti ve Instagram topluluğunun formata oldukça yaratıcı bir şekilde uyum sağladığını gördük. Her gün dünya çapında 250 milyondan fazla insan Instagram Hikayeleri’ni anlarını paylaşmak ve ilişkilerini derinleştirmek için kullanıyor. İlgi çekici hikaye üretimi konusunda markalar önde yer alıyor ve son 28 günde Instagram’daki işletmelerin yarısı bir hikaye paylaştı. İşletmelerin, yeni ve mevcut müşterilerinin hayal gücünü yansıtmak için hikaye kullanımını nasıl geliştirdiğini görmekten heyecan duyuyoruz.”

Instagram Hikayeleri ile 1.3 milyardan fazla Boomerang paylaşıldı

Boomerang videolarını hikaye olarak paylaşabilme özelliği 1 Kasım 2016’da kullanıma sunulmuştu. O günden bu yana Instagram Hikayeleri ile paylaşılan toplam Boomerang sayısı 1 milyar 364 milyon 663 bin 130 olarak kaydedildi. Hikayelerde en çok etiketlenen konum, Endonezya’nın başkenti Cakarta oldu. Cakarta’yı sırasıyla Sao Paulo, New York, Londra ve Madrid izledi. En çok kullanılan etiket listesinin zirvesinde ise “#GOODMORNING” (Günaydın) yer alıyor. Bu da Instagram kullanıcılarının sabahları hikaye paylaşmayı sevdiğini gösteriyor. Bu etiketi “#WORK” (İş) ve “#GOODNIGHT” (İyi Geceler) takip ediyor.

Instagram kullanıcılarının en çok sevdiği yüz filtresi, “Yavru Köpek” filtresi oldu. Bu filtrenin arkasından sırasıyla “Uyku Maskesi”, “Tavşan”, “Aşk” ve “Koala” filtreleri geliyor.

İLGİLİ HABERLER