Teknoloji

Snapchat Hikaye Listeleri özelliğinin dağıtımına başladı

snapchat

snapchat hikaye listeleriSnapchat’in popülaritesini artırmasında ve korumasındaki en önemli faktörlerden birisi de Hikaye modu. Sosyal ağın duyurduğu son yenilikler ise bu modu sıklıkla kullananları fazlasıyla sevindirecek cinsten. Bunlardan ilki otomatik ilerleme özelliğinin kaldırılması oldu. Böylelikle kullanıcılar arkadaşlarının paylaştığı tüm videoları arka arkaya izlemeye yönlendirilmekten kurtulacak. İkinci özellik ise Hikaye Listeleri adını taşıyor. Bu özellik sayesinde Snapchat kullanıcıları hangi arkadaşlarının paylaşımlarını hangi sıra içinde izlemeyi istediklerine karar verebilecek.

Artık kullanıcılar tek bir hikayeyi, sonrasındaki güncel hikayeye otomatik olarak geçiş yapmadan izleyebilecek. İkinci yol ise birden fazla hikayeyi manuel olarak seçmek ve ardından ekranın alt kısmındaki butona basarak belirlenen sıra içinde izlemek olacak. Bu listeye bir hikaye eklemek için arkadaşın isminin yanındaki küçük resme dokunmak yeterli olacak.

Snapchat Hikaye Listeleri kalıcı değil

Snapchat Hikaye Listeleri ile ilgili tek sıkıntı ise listelerin kalıcı olmaması. Kullanıcılar videolarını izledikleri arkadaşlarından oluşturdukları listeleri kaydedemiyor. Listeleri her seferinde manuel olarak oluşturmak gerekiyor. Aynı zamanda söz konusu listelerin içinde de reklam gösterimi yapılacağı belirtildi.

Snapchat söz konusu yeniliklerini şu an için Android’de belli bir kullancı grubuna ulaştırmış olsa da, yakında tüm kullanıcılarına özelliği ulaştırmanın sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER