Teknoloji

Snapchat çift aşamalı doğrulama sistemiyle girişleri daha güvenli hâle getiriyor

snapchat-logo-070415

Snapchat, kullanıcılarının hesaplarını ve hesaplarındaki içerikleri daha güvenli kılacak yeni bir önlemi uygulamaya koyuldu. Snapchat’in iOS ve Android uygulamalarına gelen son güncellemeyle kullanıcılara çift aşamalı doğrulama sisteminden faydalanma imkanı sunuluyor.

Çift aşamalı doğrulama sistemi uygulamanın ayarlar menüsü aracılığıyla aktive edilebiliyor. Aktivasyonun ardından kullanıcılardan Snapchat girişleri için daha önce kullanmadıkları altı basamaklı bir kod isteniyor. Söz konusu kodu Snapchat kısa mesaj yoluyla kullanıcılarına ulaştırıyor. Çift aşamalı doğrulama sistemi sayesinde Snapchat hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilmesinin zorlaştırılması amaçlanıyor.

Çift aşamalı doğrulama sistemini aktif hâle getirenler, aynı zamanda bir kurtarma kodu da oluşturabiliyor. Böylelikle telefonun başına bir şey gelmesi durumunda Snapchat hesabının eski haline getirilmesinin önü açılıyor. Güncellemenin iOS ayağı, Snapchat ile video kaydı yaparken ön ve arka kamera arasında kolay geçiş imkanını kullanıcılara sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER