EğlenceTeknoloji

Bitmoji avatarları oyunlarda da kullanılabilecek

snapchat bitmoji

Snapchat Bitmoji avatarlarını yakında çok sayıda oyunda kullanmak mümkün olacak. Snapchat’in yayınladığı “Oyunlar için Bitmoji” isimli yazılım geliştirme kitiyle oyun geliştiricileri kendi karakterlerini Bitmoji’ler ile değiştirebilecek. Oyuncular, ekran üzerindeki Snapcode’u tarattıklarında desteklenen oyunlarda kendi avatarlarının kilidini açabilecek.

Snapchat tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Oyuncuların hangi cihaz olursa olsun favori oyunlarında kendi Bitmoji karakterlerini kolaylıkla kullanabilmelerini amaçlıyoruz. Bunun için oyunlardaki karakter seçimi ekranlarına bir Snapcode yerleştirilecek. Bu Snapcode, Snapchat’te taratılacak ve hesap bağlantısı yapıldığında Bitmoji avatarı oyun karakteri olarak kullanılabilecek.”

Snapchat’in Bitmoji avatarlarını oyunlarına entergre edecek geliştiriciler şu an için bilinmiyor. İlk etapta Unity ve Unreal oyun motorları için destek sunuluyor. Buna ek olarak, İngiliz sanal gerçeklik oyun girişimi PlayCanvas’ın da uzun süredir Snapchat’le entegrasyon içinde olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Oyunlar için Bitmoji sayfasında yapılacak yeniliklerin yakında duyurulacağı belirtiliyor.

Snapchat Bitmoji avatarlarını ve diğer özelliklerini oyunculara açarak oyun dünyasıyla bütünleşme planı çerçevesinde bir adım daha atıyor. Büyüme hızını artırma konusunda sıkıntı yaşayan Snapchat, oyun dünyasının desteğiyle yeniden ivme kazanmayı amaçlıyor. Bu ay içinde yeni oyun platformunu duyuran şirketin sunacağı oyunlar arasında Bitmoji avatarlarının kullanıldığı Bitmoji Party de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER