EğlenceTeknoloji

Snap Games: Snapchat’ten oyun açılımı

snap games

Oyun pazarına kayıtsız kalamayan teknoloji platformlar arasına Snapchat de katıldı. Sosyal ağ, Snap Games adını verdiği oyun platformunu duyurdu. Snap Games’de oyuncuların arkadaşlarıyla birlikte gerçek zamanlı bir oyun deneyimi yaşaması mümkün olacak.

Snapchat’in çatı şirketi Snap, konuya ilişkin duyuruyu Hollywood’da gerçekleştirdiği iş ortakları zirvesinde yaptı. Snap Games’in şemsiyesi altında sunulacak olan ilk oyun ise platforma özel bir seçenek olan Bitmoji Party olacak. Oyuncular bu platformdaki oyunlara ise Snapchat’in yenilenen sohbet ekranında bulunan roket ikonuna dokunarak ulaşabilecek.

Engadget‘ın haberine göre, Snapchat Bitmoji Party‘yi hazırlarken Nintendo’nun Mario Party’sinden ilham aldı. Bitmoji Party’de oyuncular üç boyutlu Bitmoji avatarlarını kullanarak bir dizi mini oyunu oynayabiliyor. Bu oyunları aynı anda 8 kişinin oynaması da mümkün oluyor.

Snap Games’teki oyunlarda arkadaşlarla sesli veya yazılı olarak eş zamanlı sohbet edilebilecek. Bitmoji Party doğrudan Snapchat tarafından geliştirilse de, Snap platformdaki diğer oyunlar için önemli geliştiricilerle işbirliği yapıyor. Spry Fox, ZeptoLab, Game Closure, PikPok ve Zynga Snap’in birlikte çalıştığı oyun geliştiricileri arasında bulunuyor.

Snap Games ile birlikte sunulan bir diğer oyunsa Fortnite tarzı bir “Battle Royale” oyunu olan Tiny Royale. Snap Games’teki tüm oyunlar ücretsiz olarak oynanabilse de, oyun esnasında gösterilen 6 saniyelik reklamları izlemek gerekiyor. Uygulama içi satın almalar konusunda ise şimdilik bir bilgi verilmiş değil. Ancak uzun vadede üçüncü taraf geliştiricilere para kazandırmak için böyle bir yol izlenmesi muhtemel görünüyor.

Snap Games için “sürpriz” tanımlamasını yapmak pek doğru değil. Snap, geçtiğimiz yıl Avustralya’da bulunan bir oyun stüdyosunu satın almıştı. Dolayısıyla bu platform da bir süredir bekleniyordu. Platformun beklentileri karşılayıp karşılamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER