Teknoloji

Snap AR destekli yeni Spectacles’ı hazırlıyor

snapchat spectacles 3 snap ar

Snapchat’in çatı şirketi Snap için elle tutulabilir bir ürün çıkarmak sıra dışı bir durum değil. Spectacles adını taşıyan akıllı gözlüğün farkı versiyonları geride kalan yıllarda kullanıcıların karşısına çıkmıştı. İddialara göre, Snap şimdi de AR destekli bir Spectacles üzerinde çalışıyor.

Artırılmış gerçeklik destekli Spectacles’ta yerleşik ekranların bulunacağı belirtiliyor. The Information’ın haberine göre, bu ekranlar sayesinde kullanıcılar Snapchat’in artırılmış gerçeklik efektlerini çevrelerine, akıllı telefona ihtiyaç duymadan, uygulayabilecek.

İlk haberlere göre, AR destekli Spectacles’ın hedef kitlesinde bireysel kullanıcılar bulunmuyor. Snap’in öncelikle Snapchat’in popüler filtrelerini hazırlayanlara ve geliştiricilere bu gözlüğü götüreceği söyleniyor. Snap’in konuyla ilgili duyuruyu mayıs ayındaki geliştirici konferansında yapabileceği belirtiliyor.

Snap AR destekli Spectacles dışında başka bir ürünü daha gözler önüne çıkarabilir. Şirketin katlanabilir drone kamera geliştiren Zero Zero Robotics isimli girişime 20 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı ve bu yatırımın şirkete bir selfie drone’u olarak geri döneceği söyleniyor. 2017’de Snap’in Zero Zero Robotics’i satın alabileceğine dair iddialar gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER