Teknoloji

Snap drone pazarına Zero Zero Robotics’i satın alarak girebilir

snap
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snap droneSnapchat’in çatı şirketi Snap’in donanım alanındaki varlığı yakında sevimli görünen kameralı gözlüklerin ötesine geçebilir. The Information’da yer alan habere göre, Snap drone üreticisi Zero Zero Robotics’i satın almak için görüşmeler yürütüyor.

Zero Zero Robotics ismini selfie çekmeye odaklanmış Hover Camera Passport isimli drone’uyla duyurmuştu. Taraflar arasındaki görüşmelerin hangi safhada olduğu ve anlaşmanın muhtemel bedeli konusunda şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Zero Zero Passport’u satın alma girişimi, Snap adına aniden alınmış bir karar gibi görünmüyor. Şirketin geçtiğimiz yıldan bu yana drone üreticilerini satın almaya yönelik görüşmeler yaptığı söyleniyor. Snap’in bu hedef doğrultusunda Los Angeles’taki küçük bir üreticiyi satın aldığı ve kendi drone’unu geliştirdiği de iddia edilmişti. Zero Zero Robotics’i satın almak, bu hedef doğrultusunda atılacak yeni adım olmak için uygun görünüyor.

Ancak bu iddialara temkinli yaklaşmak gerekiyor. Snap cephesi konuya ilişkin olarak sessizliğini korurken, Zero Zero Robotics CEO’su Meng Qiu Wang ise iddiaları yalanladı. Şirketler kimi zaman her şey kesinleşinceye kadar iddiaları yalanlamayı tercih edebiliyor. Dolayısıyla Wang’in açıklamalarına da bu açıdan bakmak faydalı olabilir. Yine de, taraflar arasında henüz nihai bir anlaşmaya varılmadığının altını çizmek gerekiyor.

Snap drone pazarına girerek Snapchat’i daha çekici hâle getirmek istiyor

Snap’in neden drone şirketlerinin peşinden koştuğunu anlamak çok da zor değil. Snapchat paylaşımlarının daha kreatif hâle gelmesi, insanları da Snapchat’i daha yoğun kullanmaya teşvik ediyor. Fotoğrafların bir drone tarafından çekilmesi de Snapchat’teki kreatiflik konusunda en üst seviyelerden biri olabilir. Zero Zero Robotics’i satın almak, Snap’e donanım tasarımı konusunda daha fazla tecrübe kazandırması açısından da önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER