Teknoloji

Snap karar süreçlerini hızlandırmak için 20’ye yakın ürün müdürüyle yollarını ayırıyor

snap snapchat plus

Organizasyon yapısında bir değişikliğe giden Snapchat‘in çatı şirketi Snap, 20’ye yakın ürün müdürüyle yollarını ayırıyor. Şirket birkaç ay önce de iş gücü kesintisi yapmış ve bazı pozisyonlarda farklı görevlendirmelere yönelmişti. Son işten çıkarmalarla ilgili olarak The Information’a gönderilen açıklamada, karar alma süreçlerini hızlandırmak amacıyla böyle bir yolun tercih edildiği belirtildi.

Şirket böylelikle daha alt seviye çalışanları ve üst seviye müdürleri arasındaki mesafeyi kısaltmış oluyor. Böylelikle ürün geliştirme süreçlerinde kararların daha hızlı şekilde alınması mümkün oluyor. Buna ek olarak, maliyetlerin azaltılması da kaynakların “temel öncelikler” için kullanılmasının önünü açıyor.

Şirketin yılın üçüncü çeyreğine ait finans raporu, iki çeyreklik düşüşün ardından gelirin yüzde 5 oranında arttığını ve 1.19 milyar dolara çıktığını gösteriyor. Reklam gelirleri henüz toparlanamayan şirket, yatırımcılarına Orta Doğu’daki savaş durumu nedeniyle reklam kampanyalarının durdurulduğu uyarısını yapmayı ihmal etmedi. Campaign’in haberine göre, markalar İsrail ve Hamas arasındaki savaşta dolaşımda olan yanlış bilgilerle sosyal medya platformlarındaki reklam aktivitelerini yavaşlatmış durumda.

Snap geçtiğimiz yıl 1300 kişinin işine son vermişti

İşten çıkarmalar doğrudan bir ürünle bağlantılı olmadığı için bu karar neticesinde sonlandırılacak bir özellik olmayacak. Buna ek olarak, Snap’in geçtiğimiz yıl 1300 kişinin işine son verdiğini düşününce 20’nin çok küçük bir sayı olduğunu da söylemek gerekiyor. Şirket o dönemde orijinal içeriklerinden pek çoğunun fişini çekmiş, aynı zamanda oyun ve mini uygulamalarını da bakım moduna almıştı.

İLGİLİ HABERLER