Teknoloji

Snapchat’in kullanıcı sayısı 400 milyonu geçti

snapchat

Snap’in en yeni finans raporuna göre, Snapchat‘in kullanıcı sayısı 400 milyonu geçti. Uygulama geride kalan çeyrekte 9 milyon yeni kullanıcı kazanırken, günlük aktif kullanıcı sayısı da 406 milyona ulaştı. Şirketten verilen bilgiye göre, bu geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 12 oranında bir artış anlamına geliyor.

Snap, bir yıldan biraz uzun süre önce iş gücünde yüzde 20 oranında bir kesintiye gitmişti. Şirket, reklam gelirlerinin yavaşlaması nedeniyle bu kararın alındığını belirtmişti. Hem bu kesintilerin hem de sunulan yeni özelliklerin Snap’e yaradığı anlaşılıyor.

Şirket, geride kalan çeyreği 1.19 milyar dolar gelirle tamamladı. Geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 5 oranında bir artış yakalayan Snap, Wall Street analistlerin beklentilerini de aşmış oldu. Şirketten yapılan açıklamada, Snapchat+’ın reklamdan bağımsız büyüme stratejisinin önemli parçalarından biri olduğu belirtildi. Snap geçtiğimiz ay özel ve deneysel özellikler sunan platformun abone sayısının 5 milyona ulaştığını açıklamıştı. Platformun mevcut aylık abonelik ücretinin 4 dolar olduğunu belirtmekte fayda var.

Snapchat’in yapay zekâ yolculuğu da iyi geçiyor

Üretken yapay zekâ da şirket adına parlayan parçalardan biri. Snap’in MyAI isimli sohbet botu, geçtiğimiz nisan ayı itibarıyla tüm Snapchat kullanıcıların erişimine açılmıştı. Şirketten verilen bilgiye göre, şimdiye kadar 200 milyondan fazla kişi, OpenAI tarafından desteklenen sohbet botuna 20 milyardan fazla mesaj gönderdi. Snap, MyAI’ın hâlihazırda en çok kullanılan yapay ekâlı sohbet botlarından biri olduğunun altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER