Teknoloji

SMS Audio’dan kullanıcının kalbini dinleyen kulaklıklar

intel-sms-audio-biosport-150814

Kulaklıklar sahiplerini kötü müzik zevklerinden ötürü yargılayacak kadar akıllanmasalar da, egzersizlerini değerlendirebilecek kapasiteye ulaşmış durumda. Ünlü rap yıldızı 50 Cent’in sahibi olduğu SMS Audio tarafından geliştirilen BioSport In-Ear kulaklıklar yerleşik optik sensörleri sayesinde kullanıcıların kalp atış hızını takip edebiliyor. Gücünü kulaklık girişinden alan BioSport In-Ear, egzersiz esnasında bir kanca gibi kualağa takılabiliyor. SMS Audio’nun yeni kulaklıkları su ve ter geçirmeme özelliğiyle de dikkat çekiyor.

BioSport In-Ear’ı cazip hâle getiren bu teknolojinin altında Intel’in imzası bulunuyor. Şirket geçtiğimiz ocak ayında düzenlenen CES 2014’te bir referans tasarımı görücüye çıkarmış ve söz konusu teknolojinin aksesuar üreticilerinin ve uygulama geliştiricilerinin dikkatini çekmeyi amaçlamıştı. Halihazırda Intel’in bu çağrısına SMS Audio ile birlikte egzersiz uygulaması Runkeeper kulak verdi. SMS Audio ve Runkeeper tarafından yapılan açıklamada SMS Audio ile toplanan verilerin kaydının Runkeeper tarafından tutulacağı belirtildi.

Akıllı saatler ve egzersiz bileklikleri bir süredir kalp atış hızı okuma özelliğine sahip durumda. Listeye kulaklıkların eklenmesiyle birlikte bu özelliği sunan cihazların sayısının artması bekleniyor. BioSport In-Ear’ın fiyatını şu an için saklı tutan SMS Audio, ürünün yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER