Ulaşım

Smart elektrikli otomobil konseptini sergiledi

Şehir içinde kullanıma uygun küçük otomobilleriyle tanınan Smart, bir elektrikli otomobil üreticisine dönüşme yolculuğunda önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Mercedes, 2019’da Çinli otomobil üreticisi Geely ile birlikte Smart’ın sadece elektrikli araç üreten bir markaya dönüştüreceğini açıklamıştı.

Smart’ın “Concept #1” olarak adlandırılan ilk elektrikli otomobil konsepti Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilen IAA Mobility 2021 otomobil fuarında duyuruldu.

Smart’ın elektrikli otomobil konseptinin şirketin mevcut araçlarından daha büyük olması dikkat çekiyor. Mercedes’in tasarladığı otomobil, tasarımı itibarıyla akıllara Mini Countryman modelini getiriyor. Pürüsüz aerodinamik tasarım, cam tavan ve altın renkli dokunuşların olduğu kabin tasarımı da göze çarpıyor.

smart elektrikli otomobilArka paneller arkaya doğru açılsa da, otomobilin üretim versiyonunda bundan vazgeçilebileceği belirtiliyor. Tesla Model 3’ünkine benzer 12.8 inç dokunmatik ekran, 21 inç jantlar ve hem arkada hem de önde bulunan LED ışık çubukları da göze çarpan unsurlar arasında bulunuyor.

Mercedes ve Geely bu konsepti üretilmiş bir araca dönüştürmeyi planlıyor. Uzun menzill model de dahil olmak üzere farklı versiyonların üretilmesi de Smart’la ilgili planlar arasında yer alıyor.

Smart elektrikli otomobil ilk olarak Çin’de yollara çıkacak. Otomobilin üretimi de bu ülkelerde gerçekleştirilecek. Şirket, elektrikli otomobillerini Avrupa’da da piyasaya sürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER