Teknoloji

Slack, yapay zekâ destekli özelliklerini tanıttı

slack yapay zeka

Slack, iş dünyasında iletişim ve yönetim süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği yapay zeka destekli yeni özelliklerini kullanıma sunuyor. Bu yenilikler, özellikle yoğun iş temposunda geri kalmış çalışanlar için büyük bir kolaylık sağlıyor. Slack Enterprise kullanıcıları için ücretli bir eklenti olarak sunulan bu özellikler, geçtiğimiz yıl test edilmeye başlanmış ve şimdi tüm kullanıcılara açılmış durumda.

Slack’in yapay zeka destekli özellikleri arasında, belirli bir konu hakkında etiketlendiğiniz bir ileti dizisinde geri kalmışsanız, bu konuşmanın tam bir özetini almanızı sağlayan bir özellik bulunuyor. Bu özellik, kimin ne dediğini de içerir. Ayrıca, kanallarda olup bitenler hakkında geri bildirim almanızı sağlayan bir yöntem de mevcut.

slack yapay zeka

Slack’te yapay zekâ ile okunmamış mesajların özetini alabilirsiniz

Kullanıcılar, bir kanalın sağ üst köşesindeki yıldız simgesini seçerek, okunmamış mesajların veya belirli bir zaman dilimi içinde gönderilen mesajların özetini alabilir. Bu, birkaç gün dışarıda olduktan sonra iş yerinde neler olup bittiğini öğrenmek istediğinizde özellikle yararlı olabilir.

slack yapay zeka

Slack Yapay Zeka, üzerinde çalıştığınız belirli bir proje veya iş yerinizin politikaları hakkında sorular sorma imkanı da sunuyor. Bu araç, merak ettiğiniz konular hakkında sizi bilgilendirmek için “ilgili mesajları” kullanır ve iş yerinizde kullanılan kısaltmaları tanımlamak için de kullanılabilir.

Slack platformunun yapay zekası, Slack’e entegre olan diğer uygulamalarla da entegre olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede, Notion belgelerinin bağlantı önizlemelerinde özetler alabilir veya Box’ta saklanan bir şey hakkında sorular sorabilirsiniz.

Slack, bilgiyi özetleme ve önceliklendirme araçları üzerinde daha fazla çalıştığını belirtiyor. Ayrıca, onlarca mesajı taramak için zamanınız olmadığında seçtiğiniz kanallardan önemli noktaları sunan yeni bir özet özelliği üzerinde çalışıyor. Slack ayrıca, sizin için mesaj yazabilen yapay zeka sohbet robotu Einstein Copilot’un yerel entegrasyonu üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

slack yapay zeka

Slack, kullandığı büyük dil modellerinin (LLM) doğrudan Slack içinde barındırıldığını, bu sayede “müşteri verilerinin izole edildiğini” ve “diğer müşterilere hizmet vermek için kullanılmayacağını” belirtiyor. Şirket ayrıca, LLM’leri eğitmek için müşteri verilerinin kullanılmayacağını da ekliyor. Şu an için Slack Yapay Zeka, yalnızca ABD ve İngiltere İngilizcesinde mevcut olup, yakında ek diller ve planlar için destek sunulması bekleniyor.

Slack’in bu yenilikçi adımları, iş yerinde iletişimin ve yönetimin daha verimli hale gelmesine olanak tanıyarak, çalışanların zamanlarını daha etkin kullanmalarını sağlıyor. Bu özelliklerle Slack, iş dünyasında iletişim ve iş birliğini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER