Teknoloji

Slack çok yakında Skype ve Hangouts’un rakibi olabilir

slack

Slack ekiplerin verimliliğini artırmak amacıyla iletişimi üstlenen bir uygulama ve giderek daha fazla şirket bu uygulamaya bağımlı hâle geliyor. Öyle ki, birçok şirket anında mesajlaşma ve hatta e-posta çözümü olarak bu servisi tercih etmeye başladı. Bundan daha da cesaretlenen şirket, San Francisco’da düzenlediği müşteri konferansında 2016’ya yönelik yol haritası içinde diğer bazı işlerle birlikte sesli ve hatta görüntülü görüşme özelliklerinin bulunduğunu da kaydetti.

Aslında bu planlama çok da şaşırtıcı sayılmaz, ne de olsa günümüzde iletişimin büyük bir kısmı yazılı, sesli veya görüntülü yöntemlerden bir tanesiyle yapılıyor. Şirket ilk yöntemde belirli bir başarıya ulaştı, şimdi sıra diğer platformlarda şansını denemeye geldi. Böylelikle şirket tüm iletişim yöntemleri için tercih edilen bir platform hâline gelebilir. Tabii ki, bu hamleyle birlikte şirket Microsoft’un Skype, Google’ın Hangouts ve hatta belli bir noktaya kadar Facebook’un Messenger servisine de rakip olacaktır.

Slack 2.3 milyon kullanıcı sayısına ulaştı ve her geçen günle birlikte yeni kullanıcıları bünyesine ekliyor. Bu durum Skype gibi, aynı kullanıcı kitlesini hedefleyen şirketler için bir sorun oluşturuyor. Aslında Skype son zamanlarda Slack ile entegrasyonunu artırdı, ocak ayında sesli görüşme entegrasyonu hayata geçti. Ancak Slack daha entegre servis istiyor, kullanıcıların Slack ve Skype arasında gidip gelmesini istemiyor.

Bununla birlikte Slack tüm işleri kendi başına yapmama yaklaşımından da vazgeçmiyor. Bu servis üstünde entegrasyon ve uygulama inşa eden geliştirici kitlesi için bu bağlılık tekrarlandı. Ancak sesli ve görüntülü görüşme işine girilmesi hâlinde Skype’ın bu kitle içinde kalması zor gibi görünüyor.

Ayrıca Slack yazı düzenleme ve formatlama araçlarını geliştirmeyi planlıyor, WYSIWYG, yani girişin çıkış ile eşdeğer olması mantığına uygun olacak şekilde daha kolay ve güçlü seçenekler getiriyor. Bir diğer deyişle Microsoft Word ve benzeri araçların mantığında araçları serviste daha fazla ve rahat kullanılabilir hâle getiriyor. Böylelikle üretkenlik yazılımları pazarından da pay kapması mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER