Eğlence

Spotify Fresh Finds ile geleceğin yıldızlarını keşif imkanı sunuyor

spotify telif

spotify fresh finds

Spotify Fresh Finds adını taşıyan özelliğiyle müzikseverlere geleceğin yıldızlarını şimdiden keşfetme fırsatını veriyor. Çevrim içi müzik servisinin aboneleri, özellik kapsamında henüz yıldızı parlamamış sanatçıların gelecekte “hit” olma kapasitesi taşıyan şarkılarıyla tanışıyor.

“Haftalık Keşif” adını taşıyan kişiye özel şarkı listeleriyle büyük başarı yakalayan Spotify, Fresh Finds ile müzik keşfi için farklı bir yol daha sunuyor. Her çarşamba günü güncellenecek olan listeler, dünyanın ilgisini çekme potansiyelini taşıyan şarkıları gün yüzüne çıkaracak.

Spotify, elinde tuttuğu milyarlarca saatlik dinleme verileriyle bloglarda ve müzik sitelerinde konuşulanlarla birleştirerek müzik dinleme hareketlerini tespit edebiliyor. Gerçekleştirilen analizler sayesinde müzikte trendleri belirleyen dinleyicilerin yakında dinleyecekleri şarkılar da tahmin edilebiliyor. Dolayısıyla Fresh Finds’ın hem uzman hem de makine analizlerine dayandığını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Uzman ve makine analizlerinin birleşimiyle ortaya çıkan Fresh Finds kapsamındaki müzik listeleri, şarkıları tarzlarına göre ayıran otomatik bir sistemle oluşturuluyor. Listelerde hip-hop, elektronik, vokal pop, gitar ve deneysel olmak üzere beş farklı türe yer veriliyor.

İLGİLİ HABERLER