Manşetler

WhatsApp paylaşım seçenekleri arasına PDF gönderme eklendi

whatsapp pdf gönderme

WhatsApp iOS ve Android uygulamalarına gelen son güncellemeyle birlikte uygulamada paylaşım seçenekleri arasına doküman da eklendi. Daha doğrusu kullanıcılar bundan böyle, şu an için sadece izin verilen tek format olan PDF dosyalarını da WhatsApp paylaşım özelliğinden yararlanarak gönderebilecekler.

Görsel: FoneArena
Görsel: FoneArena

WhatsApp paylaşım butonuna tıklatan kullanıcılar seçenekler arasında dokümanları da görecekler. Android versiyonunda dosya yöneticisi açılıyor ve kullanıcılar telefonlarındaki herhangi bir PDF dosyasını seçebiliyor. iPhone tarafında ise Dropbox, Google Drive, OneDrive ve iCloud Drive gibi bulut depolama servislerinde saklanan PDF dosyalarının seçilmesine izin veriliyor.

Görsel: FoneArena
Görsel: FoneArena

WhatsApp PDF gönderme özelliğinin düzgün çalışması için alıcı ve gönderenin aynı WhatsApp versiyonunu kullanıyor olmaları gerekiyor.

Yeni bir paylaşım ikonunun menüye eklenmesi bir tanesinin kaldırılmasını gerektiriyor. Daha önceki versiyonlarda Fotoğraf ve Video için ayrı paylaşım ikonları bulunuyordu. Bu son versiyonda Kamera şeklinde fotoğraf ve video için tek bir paylaşım seçeneği eklendi. Böylelikle Doküman için de yer açılmış oldu. Kamera seçeneğini tıklatan kullanıcılara fotoğraf veya video çekmek isteyip istemediklerini soran bir pencere gösteriliyor.

Yukarıda belirttiğimiz yenilikler tüm WhatsApp kullanıcılarına aynı anda sunulmuyor gibi görünüyor. WhatsApp Android tarafında beta kullanıcılarına öncelik veriyor, aynı zamanda değişiklikler sunucu tabanlı olacak şekilde, kademeli olarak kullanıcılara yansıtılıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER