Teknoloji

Slack GPT ile iş birliği platformu yepyeni bir boyuta taşınıyor

slack gpt

Slack GPT, Slack kullanıcıları için yerleşik yapay zekâ özellikleri geliştirerek, mevcut kullanıcı etkileşimlerini kesintiye uğratmadan verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu özellikler, mesajların tonunu ve uzunluğunu yönlendirmeyi ve Huddle’lara sizin adınıza katılarak okunmamış mesajlarınızı özetlemeyi içeriyor.

Perşembe günü Salesforce World Tour etkinliğinde tanıtılan Slack GPT, üç ana odak noktasına sahip yeni bir üretici AI deneyimi olarak tanımlanıyor: Yerleşik AI özellikleri, özelleştirilebilir otomatik iş akışları ve Slack için özel bir Einstein GPT uygulaması. Bu özelliklerin günlük Slack kullanıcılarına sunulabilmesi için bir süre daha beklememiz gerekecek, ancak yapılan duyurular en azından önümüzdeki aylarda neler bekleyebileceğimize dair bir fikir veriyor.

slack gpt

Ayrıca Slack GPT, kullanıcıların basit komutlarla otomatik işlemleri gerçekleştiren özelleştirilmiş iş akışları oluşturabilecekleri gelişmiş araçlar sunuyor. Kodlama deneyimi gerekmez. Ekipler, bu sürece Anthropic’in Claude veya OpenAI’nin ChatGPT gibi büyük dil modeli (LLM) uygulamalarını da entegre etmeyi seçebilir. Salesforce, Anthropic ve OpenAI’nin dil modellerini eğitmek için Slack uygulamalarındaki verileri kullanmayacağını belirtiyor. Gizlilik endişesi olan şirketler, kendi özel yazılımlarını veya LLM’lerini Slack ekosistemine entegre etme seçeneğine de sahiptir.

slack gpt

Son olarak, Salesforce tarafından oluşturulan üretken AI asistanı Einstein GPT, özel bir Slack uygulamasına dönüştürülüyor. Einstein GPT, güvenilir Salesforce Customer 360 verilerinden ve Data Cloud’dan canlı müşteri bilgilerine erişebildiği için, Slack iş akışlarına entegre edilerek ekiplere yeni potansiyel müşteriler veya süren satış projelerine dair güncellemeler hakkında otomatik olarak bilgilendirmeler yapabilir.

Slack CEO’su Lidiane Jones, “Üretken AI, iş yapma şeklini yeniden tanımlama ve önemli iş verimliliği sağlama potansiyeline sahip.” dedi. “Bu teknolojinin gerçek gücü, AI’nın şirketin en güvendiği kaynağı olan kendi iç bilgisinden en değerli verileri analiz edip üzerinde eyleme geçebilmesidir.”

Slack GPT özellikleri için şu an belirlenmiş kesin çıkış tarihleri bulunmuyor. Yeni İş Akışı Oluşturucu’nun “bu yaz” döneminde kullanıma sunulması beklenirken, Slack için Einstein GPT uygulaması ve Slack GPT’nin yerleşik AI özellikleri hala geliştirme aşamasındadır.

İLGİLİ HABERLER