Teknoloji

Slack Google Drive için sunduğu desteği daha da genişletiyor

slack google drive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

slack google driveSlack Google Cloud ile stratejik iş ortaklığını duyurdu. Bu sayede Google’ın servislerinin platformuna daha derin biçimde entegre olmasına kapı açılacak. Slack Google Drive ile olan bağlarına da yenilerini ekleyecek.

TechCrunch’ın haberine göre, eklentiler arasında bildirimler için yeni robotlar, Google’ın son zamanlarda çıkardığı Team Drives, doküman ön izlemeleri ve izinlendirmeler gibi özellikler için destekler bulunacak.

Google Drive en popüler Slack entegrasyonlarından bir tanesi. Bunun sayesinde Google Drive’dan Slack’e bir iş gününde 60 bin kez dosya aktarımı yapıldığı belirtiliyor. Slack Google geliştiricileriyle daha fazla entegrasyon geliştirmek için de birlikte çalışacak.

Yeni entegrasyonlar arasında Slack’e erişim için istekte bulunan veya yorumlar yazan Google Drive robotu da bulunuyor. Slack kullanıcılara Google Drive dosyalarını platform içinde ön izleme imkanı da tanıyor. Slack Google Team Drives servisiyle de çalışacak. Slack’te paylaşılan dosyalar Team Drives üzerindeki alana otomatik olarak yüklenecek.

Bu son gelişmeler tam da Slack’in Facebook ve Microsoft’un ateşini ensesinde daha fazla şekilde hissetmeye başladığı zamanda geldi. Facebook Workplace ile, Microsoft ise Teams servisiyle kurumsal ortamda ortak çalışmayı kolaylaştıran servisler alanına iddialı giriş yapıyor.

Slack’in yeni Google entegrasyonlarının 2017’nin ilk yarısında çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER