Teknoloji

Slack e-postaları sohbet ekranlarına taşıyacak, takvimle bağını kuvvetlendirecek

Slack microsoft dm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Slack, iş yerinde e-posta kullanımına son vermek gibi iddialı bir hedefle 5 yılı aşkın bir süre önce yola çıkmıştı. 2019’da e-posta göndermek ve almak, hâlâ kurumsal hayatın merkezinde yer alıyor. Hatta Slack’in e-postaları daha güçlü hâle getirdiği bile söylenebilir. E-posta ve takvim çözümlerinin öneminin farkına varmış gibi görünen şirket, platformunda bu çözümlerin daha verimli kullanılabilmesi için yeni yöntemler geliştiriyor. Kısa süre önce Office 365 entegrasyonunu duyuran şirket, şimdi de platformunun e-posta ve takvimle olan ilişkisini kuvvetlendiriyor.

Slack, kendi hizmeti ve e-posta arasında yeni bir köprü kuruyor. Eğer şirketinizde Slack’i kullanmaya yanaşmayan biri veya işe yeni girdiği için Slack’e kaydolmayan biri varsa, o kişilerle doğrudan Slack’te sohbet etmek de mümkün olacak. Önümüzdeki aylarda, Slack’in kanallarında bu kişilerden isimlerinin başına @ koyarak bahsedilebilecek veya bu kişilere doğrudan mesaj gönderilebilecek. Bu mesajlar ilgili kişinin e-posta adreslerine yönlendirilecek. Bu e-postalara verilen yanıtlar da doğrudan Slack’te gösterilecek. O kişi Slack’e katıldığında da tüm iletişim geçmişi Slack’in sohbet ekranında gösterilecek.

Bu köprüden yararlanabilmek içinse sistem yöneticilerinin bu Slack kullanıcılarına gerekli izinleri vermesi gerekiyor. Kısacası Slack’teki kişilere herhangi bir işlem olmadan e-postayla ulaşmak mümkün olmayacak. Yine de, Slack’in e-postayla bütünleşmesi açısından bu özelliğin varlığı önem taşıyor.

Slack’in sunmayı planladığı yenilikler arasında takvim entegrasyonu da büyük önem taşıyor. Yakında kullanıcılar Slack’teki durumlarını Outlook veya Gmail takvimlerine de yansıtabilecek. Bir toplantı oluşturma süreci hakkındaki konuşmaları da algılayacak olan platform, “bugün” gibi kelimelerin altını çizecek. Altı çizili zaman ifadesine dokunulduğunda Gmail veya Outlook gibi servisler üzerinde bir toplantı oluşturulabilecek.

Slack’teki arama deneyiminde de değişiklikler yapılacak. Uygulama içinde evrensel bir arama deneyimi sunacak olan Slack’te kullanıcılar okunmamış direkt mesajlara veya kanal paylaşımlarına daha hızlı biçimde erişebilecek. Yeni arama yüzü de önümüzdeki haftalar itibarıyla kullanıcıların karşısına çıkacak.

Slack tarafından kullanıcılara sunulacak son yenilik ise “İş Akışı Oluşturucusu” adını taşıyor. Bu araç sayesinde herhangi bir Slack kullanıcısının kod bilmeden rutin görevler için bir uygulama oluşturması mümkün hâle gelecek. Bu özelliğin ön izlemesi de yakında kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER