Teknoloji

Skype Web uygulaması Microsoft Edge’de herhangi bir eklentiye ihtiyaç duymadan çalışabilecek

skype-logo-180315

Skype, 2014’ten bu yana sesli ve görüntülü sohbet servislerinin web’de herhangi bir eklenti yüklemeden kullanılabilmesi için çalışmalar yürütüyor. Skype’ın çatı şirketi Microsoft, yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge ile bu amacı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

En yeni Windows 10 Ön İzleme Sürümü, Object RTC API ile birlikte geliyor. Bu yazılım sayesinde hem Skype Web’de hem de Outlook.com’da herhangi bir yükleme işlemi gerçekleştirmeden sesli veya görüntülü olarak iletişim kurulabiliyor.

WebRTC uyumlu diğer servisler de Object RTC API ile gelen imkanlardan faydalanabilecek. Microsoft Edge’de henüz ORTC’nin bir ön izlemesi bulunduğu için Skype Web’deki sesli ve görüntülü sohbet deneyiminin pürüzsüzlüğünden söz etmek pek mümkün değil.

Ancak servisten yapılan açıklamada ORTC’nin 2015 sona ermeden ön izleme sürümünden çıkıp tam kapasiteyle işlemeye başlayacağının altı çizildi. Google Chrome, Mozilla Firefox ve Apple Safari de WebRTC standartlarını destekliyor, ancak Skype Web’in eklentisiz çalışma yeteneğinin bu tarayıcıları kapsamı altına alıp almayacağı bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER