Teknoloji

Skype’ın gerçek zamanlı çeviri aracı artık İtalyanca ve Çince de konuşuyor

skype-translator-090415

Microsoft’un sesli görüşmelerde anında çeviri desteği sunan Skype Translator yazılımının dil desteği genişledi. Yola İngilizce ve İspanyolca ile çıkan Skype Translator, yayınlanan son güncellemeyle İtalyanca ve Çince’nin Mandarin lehçesini desteklemeye başladı. Microsoft’tan Yasmin Khan, Mandarin’in Skype Translator için bile öğrenmesi zor bir dil olduğunu dile getirdi. Khan, 10 bine yakın karakteri ve farklı tonlarıyla Mandarin’in Japonca, Korece ve Arapça ile birlikte ana dili İngilizce olanlar için en zor diller arasında yer aldığını ifade etti.

Microsoft’un Çin’deki ve ABD’deki çalışanları ve araştırmacıları, Skype Translator’ın duyurulduğu 2012’den bu yana Mandarin lehçesinin çevirisi için gerekli tanıma özelliklerinin oluşturulmasına çalışıyor. İtalyanca ve Çince desteğine ek olarak; Microsoft, Skype Translator’ı gelen geri bildirimler doğrultusunda geliştirmeyi sürdürüyor. Kullanıcılar artık gelen mesajları dört farklı dilde dinleyebilecek. Konuşma esnasında sürekli tanıma desteği de Skype Translator’ın yenilikleri arasında bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde çeviri özelliğinin ses ayarlarında değişiklik yapabiliyor.

Halen ön izleme aşamasında olan Skype Translator’ın ne zaman geniş kapsamlı biçimde kullanıma sunulacağı konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. Google’ın da çeviri teknolojileri üstünde çalıştığı göz önüne alınınca gelecekte Skype Translator ve türevi yazılımların teknoloji dünyasında daha fazla kullanılacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER