Teknoloji

Skype hızlı video konferans özelliğiyle Zoom’un kitlesini çekmeyi hedefliyor

skype hızlı video konferans

Skype insanların video görüşme yazılımını mümkün olduğu kadar kolay kullanmaları için elinden geleni yapıyor. Ve insanlara da uygulamayı kullanmanın çok karmaşık olmadığını hatırlatıyor.

Şirket, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı bir tweet ile insanların bir video görüşmesini başlatma ve insanları davet etme işlerini uygulamayı kullanmadan ve hatta bir hesaba sahip olmadan da yapabileceklerini hatırlattı.

Söz konusu süreç tamamen web üzerinden yapılıyor. Bu bağlantıya tıklatarak hemen ücretsiz bir görüntülü görüşme başlatabilirsiniz. Skype, bu işlevin özellikle Zoom gibi rakipleri karşısında kendisine avantaj sağlayacağını düşünüyor. Salgın etkisini artırdığından bu yana insanlar video görüşmelerini Zoom üzerinden gerçekleştirmeye başlamıştı ve bu araç pazarda hakimiyet kurmuştu. Skype, söz konusu video görüşme olduğunda insanların aklına gelmemeye başlamıştı.

Zoom, görüşmeye ev sahipliği yapacak kişinin bir hesaba sahip olmasını zorunlu kılıyor. Aynı zamanda görüşmeyi başlatmak için uygulama da gerekli. Katılımcıların ise her ikisine de ihtiyacı bulunmuyor. Skype’ın, video konferans özelliğini uygulama içinde daha belirgin hâle getirerek Zoom’u yakalamaya çalıştığını görüyoruz. Bu yeni özellikle birlikte bir video görüşme başlatmak isteyenler için süreç daha da kolay ve pürüzsüz hâle gelecektir.

Zoom’un giderek güvenlik ve gizlilikle ilgili olarak gündemde yer tutmaya başladığı ve endişe yarattığı bir ortamda Skype’ın hızlı telekonferans başlatma özelliği denemeye değer görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER