Teknoloji

Cisco’nun Webex video konferans yazılımına sanal arka plan desteği

Cisco'nun Webex video konferans yazılımına sanal arka plan desteği

Cisco’nun Webex web konferans aracı da daha genç rakiplerini yakalamak için bazı popüler özellikleri bünyesine ekliyor. Video konferans için eklenen sanal arka plan desteği de bunlardan bir tanesi oldu. Kullanıcılar arka planlarına bulanıklaştırma efekti ekleyebilecekleri gibi, Webex’in ön yüklü olarak sunduğu bazı arka plan resimleri arasından da seçim yapabilirler.

Şu anda en popüler video konferans uygulaması olan Zoom ve rakipleri olan Google Meet ve Microsoft Teams kullanıcılarına arka planları için özelleştirilmiş görüntüler yüklemelerine izin veriyor.

Webex video konferans alanındaki en eski oyunculardan bir tanesi. 1995 yılında kuruldu ve 2007 yılında Cisco tarafından 3.2 milyar dolar karşılığında satın alındı. Özellikle bir kurumsal uygulama olarak kullanılıyor ve şirketleri hedefleyen bir pazarlama stratejisi var. Bireysel müşteriler ikinci planda yer alıyor, ancak son zamanlarda uzaktan yapılan görüşmelerin artması nedeniyle ücretsiz versiyonunda bireysel tüketicilere yönelik özellikler artırıldı.

Son haftalarda Google ve Microsoft Zoom’u yakalamaya başladı. Microsoft, geçtiğimiz nisan ayında Teams uygulamasının 75 milyon aktif kullanıcı sayısına eriştiğini açıklamıştı. Google da Meet’in 100 milyon günlük toplantı katılımcı sayısını geçtiğini duyurmuştu.

Webex de rakipleri gibi, insanların evden çalıştığı ve eğitim gördüğü koronavirüs pandemisi döneminde kullanımda büyük artış kaydetti. Cisco, nisan ayında ortalama görüşme dakikası değerinin üçe katlanarak 25 milyara çıktığını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER