Teknoloji

Skype’ın gerçek zamanlı tercümanı şimdi Fransızca ve Almanca konuşuyor

skype-translator-090415

Microsoft, bundan yaklaşık iki ay önce Skype’ın gerçek zamanlı tercümanına İtalyanca ve İspanyolca desteği eklemişti. Şirket Skype’ın çeviri özelliğinin desteklediği diller arasına şimdi de Fransızca ve Almanca’yı dahil ediyor. İngilizce, İspanyolca, Çincenin Mandarin lehçesi, İtalyanca, Almanca ve Fransızca ile Skype Translator, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30’unun ana dilini destekler hâle geldi.

Skype Windows 8 uygulamasının modifiye edilmiş bir versiyonu üstünde çalışan gerçek zamanlı tercüman, hem yazılı hem de sözlü sohbetleri desteklediği diller arasında çevirebiliyor. Skype Translator’ı deneyenler, servisin bilinmeyen bir yabancı dilde iletişim kurmayı büyük ölçüde kolaylaştırabileceğine dikkat çekiyor.

Skype’ın gerçek zamanlı tercümanının öncelikli amacı birbirlerinin dilini konuşamayan iki kişinin iletişim kurmasını sağlamak olsa da, Microsoft işitme engelinden veya zorluğundan muzdarip olanlara da Skype Translator ile yardım etmeyi istiyor. Araştırmacı Ted Hart şirketin Skype Translator’ı modifiye etmesine katkıda bulunmuş ve duyma engelli insanların ilk kez Skype üzerinden iletişime geçmesini sağlamıştı. Microsoft geçtiğimiz ay dileyen herkesin Skype Translator’ı denemesinin önünü açmıştı. Söz konusu özelliğin şu an için sadece Skype’ın Windows uygulamasında desteklendiğini bir kez daha vurgulamakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER