Teknoloji

Skype 5.0 Android telefonun adres rehberiyle otomatik eşzamanlama fırsatı sunacak

skype-android-otomatik-ezamanlama-240714

Skype Android 5.0 versiyonu çıktı. Bu yeni sürümün en önemli yeniliği olarak telefonun kişi rehberiyle eşzamanlama yapabilmesi gösteriliyor.

Kullanıcıların öncelikle 5.0 versiyonunu yüklemeleri gerekecek. Daha sonra önümüzdeki birkaç ay için de kendilerine telefon numaralarını doğrulamalarını belirten bir bildirim gönderilecek. Bu adımın arkasından Skype Android uygulaması telefonda yer alan kişiler içinde arama yapacak ve uyuşan kişileri otomatik olarak Skype üzerindeki arkadaş listesine ekleyecek. Bu işlem otomatik olarak sürekli tekrarlanacak. Böylelikle Skype’a yeni katılan ve sizin telefon rehberinizde kayıtlı bir kişi Skype listesine de otomatik olarak eklenmiş olacak.

Bu eşzamanlama sistemi sayesinde Skype kullanıcıları, telefon rehberinde kayıtlı olan kişilerle, uygun oldukları takdirde Skype üzerinden haberleşme ve paylaşımda bulunma imkanına kavuşuyor.

Skype Microsoft’un olduğu için Android uygulamasına eklenen eşzamanlama işlevi doğal olarak Skype’a Microsoft hesaplarıyla giriş yapanlar için de çalışacak. Detaylandıracak olursak, Skype Android kullanıcıları telefonlarının kişi rehberini Outlook.com veya Windows 8 cihazlarındaki kişi listeleriyle eşzamanlama fırsatına dolaylı yoldan kavuşmuş olacaklar.

Skype telefon numaranızın kişi profiliniz içinde yer almayacağının garantisini veriyor. Bununla birlikte arzu ettiğiniz takdirde hesabınızla ilişkilendirdiğiniz telefon numarasını değiştirebilirsiniz. Yeni adres defteri özelliğinin etkinleştirilmesi Skype uygulamasının Ayarlar bölümünden yapılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER