Teknoloji

SkyDrive’a GIF animasyon, yüksek DPI desteği ve yeni paylaşma seçenekleri

Microsoft bu hafta içinde bulut tabanlı depolama servisi SkyDrive üzerinde çeşitli değişiklikleri hayata geçirdi. Servis aralarında RAW formatında dosyaların da bulunduğu yüksek çözünürlüklü fotoğrafları uzun zamandır destekliyordu, şimdiyse bir cihazın DPI ölçeğini ölçmeye ve buna bağlı olarak daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve önizleme fotoğrafı göstermeye başladı. Tüm internet tarayıcıları yüksek DPI ölçeklerini desteklemediği için bu değişikliğin görsel deneyimi etkilemesi zamanla gerçekleşecek.

skydrive-guncelleme-300713

DPI iyileştirmelerinin yanı sıra Microsoft, SkyDrive içinde GIF animasyonları da nihayet desteklemeye başladı. Aslında SkyDrive’da GIF formatındaki görseller saklanabiliyor, ancak bu servis üzerinde GIF animasyonları göstermek mümkün olmuyordu. Değişikliklerle birlikte bu husus da çözülmüş oldu. Öte yandan Microsoft kullanıcıların servis aracılığıyla dosya ve klasör paylaşmalarını da iyileştirdi. Artık birden fazla fotoğraf veya dosyayı seçip bunları yığın hâlinde paylaşmak mümkün hâle geldi, böylelikle her birini teker teker veya tüm klasörü toptan paylaşmak zorunda kalma durumu da ortadan kalktı. Ayrıca paylaşılmış görüntüleme özelliği de yeniden düzenlendi, daha önce hangi dosyaların, kimlerle paylaşıldğını görmek kolaylaştı.

Diğer iyileştirmeler arasında fotoğrafları görüntüleyici de bakarken döndürmek, klasörleri tüm fotoğraflar görünümünden filtrelemek de bulunuyor. Ayrıca SkyDrive kullanıcıları doküman ve fotoğrafları alıcıların bunları düzenlemek için kullanıcı girişi yapmalarına gerek duymadan paylaşabilecek. Microsoft benzer bir değişikliği geçtiğimiz günlerde Office Web Apps güncellemesinde de sunmuştu. Son olarak yazılımcılar ve deneyimli kullanıcılar için SkyDrive artık JavaScript, CSS, HTML ve diğer programlama dosyalarını da destekliyor, bunların düzenlenmesi çevrim içi yapılabiliyor. Altını çizme ve bulma gibi özellikler de destekleniyor.İlgili >> Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER