Teknoloji

Siri’nin Kestirmeler uygulaması iOS 12 ile birlikte App Store’a geldi

siri kestirmeleri

Apple hem iOS 12 hem de watchOS 5 ile birlikte Siri’yi çok daha güçlü hâle getiriyor. Siri’nin yeni Kestirmeler özelliği iOS 12’nin Ayarlar’ı içinde mevcuttu. Ancak Kestirmeler uygulaması sayesinde, iPhone ve Apple Watch kullanıcıları birkaç adımlı rutinleri yerine getirmek için Siri’yi kullanabilecekti. iOS 12’nin yayınlanmasıyla birlikte eskinin Workflow uygulaması Kestirmeler adıyla güncellendi ve App Store’dan dağıtıma çıktı.

Apple Workflow uygulamasını geçen yıl satın almıştı. Bu uygulama kullanıcılara Siri’de özelleştirilmiş komutlar oluşturmaya ve IFTTT uygulamasına benzer şekilde, birden fazla aksiyonu birleştirmeye veya uygulamaları başlatmaya izin veriyordu.

Kestirmeler sayesinde Siri’ye film izlediğinizi söyleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda dijital asistan telefonunuzu rahatsız etme moduna alacaktır. Birtakım uygulama geliştiricileri iOS 12 ile birlikte kendi özelleştirilmiş Siri kestirmelerini sunuyor. Böylelikle asistanın özelleştirilmiş bir deyim oluşturulduğunda daha fazla bilgi görüntülemesi mümkün oluyor.

Siri’ye özel Kestirmeler uygulamasını hemen App Store’dan indirebilirsiniz. Uygulamanın Türkçe desteği de bulunuyor. Başlangıç aşamasında yararlanabileceğiniz ve size fikir verecek çeşitli rutinlerin ve kestirmelerin olduğu bir galeri de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER